ASÜ, Dört Farkli Kurulusun Siralama Listesine Girdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, üniversitelerinin akademik performansinin her yil istikrarli biçimde yükseldigini, dünya genelinde çalismalar yapan siralama kuruluslarinin raporlarinda da bu durumun görüldügünü söyledi.

ASÜ, Dört Farkli Kurulusun Siralama Listesine Girdi
University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvari, 2021 yilinda Türk üniversitelerinin dünya genelindeki akademik performanslarini gösteren bir rapor hazirladi. Ilgili raporda 203 Türk üniversitesi, 11 farkli derecelendirme kurulusunun verilerine göre siralandi. ASÜ, genç yasina ragmen dört farkli listeye girme basarisi gösterdi ve 61’inci basamakta yer aldi. URAP, ARWU, CWUR, LEIDEN, NTU, QS, RUR, SCIMAGO, THE, USNEWS ve WEBOMETRICS, bagimsiz ve tarafsiz kriterlere göre yüksekögretim kurumlarinin akademik performanslarini ölçümlüyor ve hazirladigi siralamalari belirli araliklarla kamuoyu ile paylasiyor. ASÜ’nün, dünya genelinde faaliyet gösteren saygin siralama kuruluslarindan dördünün listesinde yer aldigini ve genç yasina ragmen önemli bir basari gösterdigini kaydeden Rektör Sahin, “Üniversitemiz, akademik performans bakimindan istikrarli biçimde yükseliyor. Saygin kuruluslarin siralamalarinda yer aliyor olmamiz da bunun en somut göstergelerinden birisidir. Biz, akademik performansin daha da yükselmesi adina yapilmasi gereken tüm çalismalari titizlikle yerine getirmeye devam edecegiz” dedi.

Böylesi kiymetli bir basarinin elde edilmesine katki saglayan herkese tesekkür eden Rektör Sahin, “Basari bir ekip isidir. Katki ve emek veren tüm arkadaslarimiza çok tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA