ABD Disisleri Bakani Blinken, Ukrayna Disisleri Bakani Kuleba Ile Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken yaptigi açiklamada, Ukrayna Disisleri Bakani Dmytro Kuleba ile Rusya tarafindan düzenlenen saldirilarda aralarinda çocuklarin da dahil oldugu artan sivil ölümlerine iliskin raporlar hakkinda görüstügünü belirterek, "Zulüm eden herkes hesap vermeli’’ dedi.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken sosyal medya hesabindan yaptigi bir paylasimla Ukrayna Disisleri Bakani Dmytro Kuleba ile görüstügünü duyurdu. Bakan Blinken paylasiminda, ’’Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik eylemleri mantiksiz. Ukrayna Disisleri Bakani Dmytro Kuleba ile, Rusya tarafindan roket firlatmalarinda çocuklarin da dahil oldugu sivil ölümlerine iliskin artan raporlar hakkinda görüstüm. Zulüm eden herkes hesap vermeli’’ ifadelerini kullandi. Blinken’in ile Kuleba görüsmesine iliskin ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price da yazili açiklamada bulunarak, Blinken’in bugün Rusya’nin sivil kayiplarin artmaya basladigi sebepsiz savas tercihini kinamak için Kuleba ile görüstügünü kaydetti.

Ikili arasindaki görüsmenin detaylarina deginen Price, "Blinken, destek sunmak, Kiev ve çevresinde hava saldirilari ve roket firlatma sistemleri nedeniyle aralarinda Ukraynali çocuklarin da dahil oldugu artan sivil ölümlerine iliskin raporlari kinamak için Kuleba ile görüstü. Blinken, Kremlin’in acimasiz taktiklerine duydugu öfkeyi dile getirdi ve ABD’nin Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne verdigi destegin devam ettiginin altini çizdi. Blinken, Kuleba’ya, ABD’nin Ukrayna’nin kendisini Rus saldirganligina karsi savunmasina yardimci olmak için destek saglamaya devam edecegini de vurguladi" dedi.

Kaynak: İHA