Karlar Eriyip, Buzlar Çözülünce Dev Kaya Parçalari Evleri Tehdit Etmeye Basladi

Isparta’nin Egirdir ilçesinde Saglik Ocagi evleri arkasinda bulunan heyelan bölgesinden son kar yagislarindan sonra asagi yuvarlanan dev kaya parçalari evleri ve evlerde yasayanlari tehdit ediyor.

Karlar Eriyip, Buzlar Çözülünce Dev Kaya Parçalari Evleri Tehdit Etmeye Basladi
Imaret Mahallesi saglik ocagi evleri bölgesinde 14 blokta toplam 210 daire, dag tarafinda bulunan alanda toprak kaymasi ve kaya düsmesi tehlikesi altinda. Son zamanlardaki hava olaylarindan dolayi bu sayi artis gösterince can ve mal kaybina neden olmamasi adina Egirdir Belediyesi, Egirdir Kaymakamligi ve Il AFAD Müdürlügü yerinde teknik inceleme gerçeklestirdi.

Bugün sabah saatlerinde Il AFAD Müdürü Ethem Kiliçarslan ve Teknik Heyeti Egirdir’e geldi. Egirdir Kaymakami Adem Çelik, Egirdir Belediye Baskani Veli Gök ve teknik heyeti, Emniyet Müdürü Yasar Görgün ile birlikte heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan Il AFAD Müdürü Ethem Kiliçarlan burada karari verecek mercinin Egirdir Belediye Baskanligi oldugunu belirtti.

Kiliçarslan, "Baskan beyin göreve geldigi ilk günler itibari ile bu heyelan bölgeleri için çalismalarimiz sürüyor. Su anda buradaki binalar ve burada oturan vatandaslarimiz tehlike altinda. Çok acil olarak burada çalisma yapilmasi gerekmektedir, bunun içinde su anda Valimiz Ömer Seymenoglu’nun ve Egirdir Kaymakamimiz Adem Çelik’inde bilgileri dahilinde Egirdir Belediyesi’nin yazisi üzerine Ankara’dan bilirkisi heyeti istedik. Gelecek heyetin ve AFAD Baskanligimizin, Bakanligimizin yetkililerin verecegi karari beklemek en dogrusu olacaktir" ifadelerini kullandi.

Egirdir Kaymakami Adem Çelik’in son durum hakkinda Isparta Valisi Ömer Seymenoglu’nu bilgilendirerek buradaki bölgede yillar öncesinden itibaren gelen sorunun çözümü için Vali Seymenoglu’nun konuyu yakindan takip ettigi ve gerekli çalismalari baslattigi bildirildi.

Kaynak: İHA