Rusya Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'Yaptirimlara ABD Tarafinin Hissedecegi Sekilde Ölçülü Ve Güçlü Bir Yanit Verilecek'

ABD’nin yaptirim kararinin ardindan açiklama yapan Rusya Disisleri Bakanligi, ABD tarafina güçlü bir yanit verilecegini bildirdi.

Rusya’nin Donetsk ve Luhanks’in bagimsizligini tanimasinin ardindan ABD Baskani Joe Biden Rusya’ya karsi yeni yaptirim kararlarini duyururken, bu yaptirimlara Rusya’dan da cevap geldi. Rusya Disisleri Bakanligi, ABD’nin aldigi karara karsilik verilecegini duyurarak, “Yillar boyunca ekonomimizin gelismesini engellemek için gösterilen beyhude çabalara ragmen ABD refleks olarak yeniden kendi çikarlari için etkisiz ve verimsiz yöntemlere basvuruyor. Rusya, tüm yaptirim maliyetleriyle birlikte kendisine verilen zarari en aza indirebilecegini kanitladi. Kaldi ki yaptirim baskisi, çikarlarimizi saglam bir sekilde savunma kararliligimizi etkileyemez” açiklamasini yapti.

Açiklamada Rusya’nin hala diplomasiye açik oldugu ve ABD’ye karsilik verilecegi belirtilerek, “Karsilikli saygi, esitlik ve birbirimizin çikarlarinin gözetilmesi ilkelerine dayali olarak diplomasiye açigiz. Hiç süphe olmasin ki, yaptirimlara paralel olmasa da ABD tarafinin hissedecegi sekilde ölçülü ve güçlü bir yanit verilecek" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA