Ordulu Ögrenciler, Kanada'daki Robotik Yarismada Türkiye'yi Temsil Edecek

Dünyada 24 ülkeden takimlarin katilacagi ve Kanada’da düzenlenecek olan üst düzey robotik kodlama yarismasinda, Ordu Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi ögrencileri Türkiye’yi temsil edecek.

Ordulu Ögrenciler, Kanada'daki Robotik Yarismada Türkiye'yi Temsil Edecek
FIRST tarafindan sunulan en üst düzey robotik yarismasi FRC’de lise ögrencileri, simdiye kadar görülen en etkileyici robotlari insa etmek için dünyanin en iyi teknoloji sirketleriyle bir araya geliyor. Sifirdan insa edilen 5 fit boyunda ve 50 kilogram agirliginda robotlar, yüksek yogunluklu robo-sporlarda rekabet ediyor. FRC, sporun heyecanini bilim ve teknolojinin zorluklariyla birlestirirken, siki kurallar, sinirli kaynaklar ve zaman sinirlamalari altinda, 10 ögrenciden olusan takimlarin fon toplamasi, bir takim markasi tasarlamasi, takim çalismasi, becerilerini gelistirmesi ve rakiplere karsi öngörülen görevleri yerine getirmek için robotlar insa etmesi ve programlamasi gerekiyor.

Robotikte en iyilerin sahaya çiktigi FRC’de dünyanin farkli ülkelerinden katilan 24 robot takimi kiyasiya mücadele edecek. 24 Subat - 6 Mart 2022 tarihleri arasina Kanada’nin British Colombia Eyaleti Vancouver-Victoria sehrinde düzenlenecek yarismaya, Ordu Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi’nde egitim alan 9 ögrenci ve 6 mentörden olusan takim “Black Storm” 15 kisiyle yarismada Türkiye’yi temsil edecek.

“Sizlerle gurur duyuyoruz”

Ögrenciler ile video konferans yoluyla görüntülü görüsme yaparak, onlara basarilar dileyen Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Ben de buradan sizlere güzel projeler getirecegim ve gelecege dogru birlikte yürüyecegiz insallah. Hepinize basarilar diliyorum. Yetisecek mi? Diye düsünüyordum ortaya güzel bir eser çikmis. Allah basarilarini daim etsin, insallah büyük bir basari ile gelirsiniz” diyerek, ögrencilere tesekkürlerini iletti.

Ögrencileri Kanada’ya ugurlamadan önce düzenlenen programda açiklamalarda bulunan Altinordu Ilçe Milli Egitim Müdürü Onur Bekyürek, “9’u ögrenci olmak üzere 15 kisilik bir ekibi buradan Kanada’ya ugurluyoruz. Uzun süreli bir çalisma. Kardeslerimiz bu çalismayi çok büyük gayretle yaptilar. Insallah Kanada’da kendilerine verilen görevleri en uygun zamanda güzel bir sekilde sonuçlandirirlar” dedi.



“Hedefimiz çok yüksek”

Projede yer alan ve takim kaptani olan Berat Tuna Kaya, “9 kisilik bir ekibimiz ile 2 aydir çalismalarimiz devam ettiriyoruz. Kanada’da, 28 takimdan olusan bir turnuvaya katilacagiz. Hedeflerimiz çok yüksek, ilk önce bölge turnuvasindan baslayarak, orada alacagimiz birincilik ve ödüller ile dünya finallerine gitmek” ifadelerine yer verdi.

Projede yer alan diger ögrenciler de hedeflerinin yüksek oldugunu belirterek, takim çalismasi esliginde robotu hazirladiklarini, kendilerine güvendiklerini söylediler. Bu proje ile okulun, Ordu’nun ve Türkiye’nin adini duyurmayi hedeflediklerini kaydeden ögrenciler, kendilerine sürekli olarak destek veren Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’e tesekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA