Giresun'da Gerçegini Aratmayan Çig Tatbikati

Giresun’un Kulakkaya Yaylasi’nda AFAD, UMKE, AKUT, Giresun Itfaiyesi ve 112 ekiplerinin katilimiyla gerçegi aratmayan bir çig tatbikati yapildi.

Giresun'da Gerçegini Aratmayan Çig Tatbikati
Giresun merkeze yaklasik 60 kilometre uzaklikta bulunan 1800 rakimli Kulakkaya Yaylasi’nda gerçeklestirilen tatbikatta senaryo geregi bir kisinin üzerine çig düstü. Durumun 112’ye bildirilmesiyle birlikte olay yerine UMKE, AFAD, AKUT, Giresun Itfaiyesi ve 112 saglik ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulasan ekipler, çig altinda kalan kisiye ulasmak için aratma kurtarma çalismasi baslatti. Kar altindan çikarilan vatandas, 112 acil saglik ekiplerine teslim edildi. Ilk tedavisi olay yerinde yapilan yarali, daha sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Tatbikatla ilgili bilgi veren AKUT gönüllüsü Gökhan Üstün, "Afet tatbikati dolayisiyla ilimizin kirsal kesimlerinde kis

sartlari yogun yasandigi bir il oldugumuz için bizde çig felaketlerine hazirlik amaciyla tatbikat gerçeklestirdik. Özellikle havalarin isinmasiyla çig olusabiliyor. Bugün de burada senaryo geregi vakanin oldugu bölgeye intikal edildi. Burada arama-tarama çalismalari sonrasinda bir vatandasimizin çig altinda oldugu tespiti yapilarak, sonrasinda profesyonel ekiplerimizle beraber vatandasimizi sag olarak çig altindan çikardik. Daha sonra 112 ekiplerimiz ilk

müdahalesini yaparak hastaneye ulastirdi. Insallah afetler yasanmaz ama biz her zaman her türlü afetlere hazir olmaliyiz” dedi.

Kaynak: İHA