Gaziantep'te Koyun Kirkma Yarismasina Yogun Ilgi

Gaziantep Koyun ve Keçi Yetistiricileri Birligi Baskanligi bugün açilan 13. Tarim, Tarim Teknolojileri ve Hayvancilik Fuari’nda “Koyun kirkim” yarismasi düzenledi. Çok sayida yarismacinin katildigi yaris fuar açilisinda yogun ilgi gördü.

Gaziantep'te Koyun Kirkma Yarismasina Yogun Ilgi
Gaziantep’te Tarim ve Orman Bakanligi, Gaziantep Sanayi Odasi, Ticaret Borsasi ve Ziraat Odasi’nin düzenledigi 13. Tarim, Tarim Teknolojileri ve Hayvancilik fuari ziyaretçilerine kapisini açti. Fuarda Gaziantep Koyun ve Keçi Yetistiricileri Birligi’nin düzenledigi “Koyun kirkim” yarismasi büyük ilgi gördü. Fuarin açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan düzenlenen yarismaya Tarim Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Vali Davut Gül ve Sanayi Odasi Baskani Adnan Ünverdi ile Koyun ve Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Osman Türkman katildi.

Fuari ziyaret eden ziyaretçilerin yogun ilgi gösterdigi yarismada çok sayida yarismaci dereceye girmek için yogun çaba sarf etti.

“Koyun yünü islenirse katma degeri artiyor”

Ödül töreninde konusan Birlik Baskani Osman Türkman, Birlik olarak düzenledikleri yarismanin Gaziantep’te ilk defa düzenlendigini belirtti.

Yarismada koyunlarin üzerindeki yapagilarin kirkildigini aktaran Türkman, “Bu kirkilan yapagilar islendikten sonra yün oluyor. Burada yaptigimiz yarisma ile en kisa sürede kirkma islemi yapan ve dereceye giren yarismacilara çesitli hediyeler verdik. Biz bu yarismayla koyun yününün önemine dikkat çekmek istedik. Koyun yünü islendigi zaman katma degeri yüksek bir ürüne dönüsebiliyor. Yünün katma degerini arttirmak için de birlik olarak bir proje hazirladik. Insallah Tarim ve Orman Bakanligi’nin da destekleriyle bu projeyi hayata geçirecegiz” diye konustu.

Baskan Türkman’in konusmasi esnasinda İçel’den gelen bir yarismaci koyun kirkim gösterisi sundu. Kisa sürede koyunu kirkan kadin yarismaci protokolden ve ziyaretçilerden büyük alkis aldi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri dereceye giren 3 yarismaciya ödüllerini takdim etti.
Kaynak: İHA