Cumhurbaskani Erdogan Sehit Hayrettin Eren'in Cenaze Törenine Katildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Senegal’de kalp krizi geçiren Özel Harekat Sube Müdürü Hayrettin Eren’in cenaze törenine katildi.

Senegal’de kalp krizi geçiren Özel Harekat Sube Müdürü Hayrettin Eren için Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde tören düzenlendi.

Törenin ardindan sehit Eren’in naasi Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne getirildi.

Cenaze namazini Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas kildirdi. Ikindi namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan helallik alindi ve Diyanet Isleri Baskani Erbas dua etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, sehit yakinlarina ve mesai arkadaslarina bassagligi dileyerek, "Su anda musallada bulunan Hakk’a ugurlayacagimiz Hayrettin kardesimizle bugüne kadar çok yol yürüdük. Bu defa Afrika seyahatlerimizde beraberdik. Kalp krizi durumunu ögrendik. Ilgili arkadaslarimiz son ana kadar çok gayret sarf ettiler. Ellerinden gelen tüm gayreti ortaya koydular. Rabbimizin takdir ettigi o saat gelince emaneti malum aliyor. Tabii ki takdir, sehidimizi birlikte aldik ve tekrar ülkemize döndük. Öncelikle ailesine ve tüm meslekteki arkadaslarina, kardeslerine sabri cemil niyaz ediyoruz. Bu yolda Hayrettin kardesimizin gayretini biliyoruz. Bir müdür olarak elinden gelen tüm imkanlari her zaman her yerde nasil seferber ettigini biliyoruz. Rabbim cennetiyle, cemaliyle müserref kilsin. Biz kendisini iyi tanirdik, iyi bilirdik, Allah için de sevdik. Meslegine sarilisinin ne denli onurlu oldugunu bildigimiz bir kardesimiz olarak ugurluyoruz. Mekani cennet olsun. Rabbim bizi cennetinde birlikte eylesin" ifadelerini kullandi.

Sehidin cenazesi, defnedilmek üzere Karsiyaka Mezarligi’na götürüldü. Cenaze törenine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Ticaret Bakani Mehmet Mus, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, sehidin ailesi, mesai arkadaslari ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA