Çekmeköy'de Sisli Hava Kazaya Neden Oldu, Tir Ile Kamyon Birbirine Girdi

Sile Yolu Çekmeköy mevkinde sis nedeniyle görüs mesafesinin düsmesi sonucu tir sürücüsü, yolun sagina çekilen kamyona arkadan çarpti. Kazayi fark eden farkli bir kamyon soförü, araçlara çarpmamak için ani fren yapinca bariyerlere daldi. Kazada 2 sürücü yaralandi. Kaza yeri dron ile havadan görüntülendi.

Çekmeköy'de Sisli Hava Kazaya Neden Oldu, Tir Ile Kamyon Birbirine Girdi


Kaza, Sile Yolu Çekmeköy mevkinde saat 16.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, seyir halinde olan 34 VP 3880 Iveco marka A101 marketine ait mal tasiyan kamyon ariza yapti. Sürücü Faruk Kurtarici, arizalanan kamyonu sag seride çektigi sirada arkadan gelen 34 EE 4415 plakali tir sürücüsü Nejat Almaz, sis nedeniyle görüs mesafesinin düsmesi sonucu A101 kamyonuna arkadan çarpti. Çarpmanin etkisiyle tir orta bariyerlere dogru sürüklendi. Seyir halinde olan farkli bir kamyon sürücüsü kazayi fark edip ani fren yapmasi sonucu bariyerlere çarpti. Kazada Faruk Kurtarici ve Nejat Almaz yaralanirken, arkadan gelen diger kamyon sürücü yara almadan kurtuldu. Olayi gören vatandaslar saglik ekiplerine ve jandarmaya haber verdi. Gelen saglik ekipleri yaralilara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptiktan sonra yaralilar ambulansla hastaneye kaldirildi. Yaralilardan birini durumunun agir oldugu ögrenildi. Kaza sonucu trafigin kapandigi yol, çekicilerin araçlari kaldirmasiyla tekrar normale döndü. Öte yandan olay yeri havadan dron ile görüntülendi.

Kazaya yolda tanik olan Deniz Çakan,“ Havva malum çok yogun sisli. Biz alemdag’dan Sile’ye dogru ilerlerken, kaza da o anda oldu. Yol kenarinda bekleyen araç arizali oldugu için yoldan gelen tir da ona çarpti. Daha sonrasi biz bu arkadaslari çikardik ambulansa çagirdik. Toplamda 2 yarali vardi. Yaralilardan birinin durumu hafifti, digerinin durumu agirdi.” dedi.

Kaynak: İHA