Bati Karadeniz Kariyer Fuari'nin Ilki Gerçeklesecek

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi himayelerinde ve Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi ev sahipliginde, 16 paydas üniversite ve meslek odalarinin is birligi ile gerçeklestirilecek olan Bati Karadeniz Kariyer Fuari’nda hazirlik çalismalarina katildi.

Bati Karadeniz Kariyer Fuari'nin Ilki Gerçeklesecek
Hazirliklari takip etmek ve katki saglamak amaciyla Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi’ne giden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Senem Çolak Yazici da eslik etti. Bati Karadeniz Kariyer Fuari; iki gün boyunca farkli tematik konularda 100 konusmaci ile 30 farkli panel, 12 farkli atölye çalismasi, resim sergileri, canli müzik performanslari ve rekreatif oyunlar esliginde gerçeklesecek.

Fuarda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; ülkemizde egitim, Ar-Ge ve inovasyon konulu panelde tüm paydas ve katilimcilara, Düzce Üniversitesi, mesleki egitime ilk defa yeni ve farkli bir bakis açisi getiren, ögrencilerin henüz ögrencilik asamasindayken, hedef firmalar ile birebir esleserek istihdamini saglamayi ve sektörlerin nitelikli personel ihtiyacini karsilamayi amaçlayan Istihdam Melegi Projesi’ni tanitacak. Ayrica Çevre ve Saglik Teknolojilerinde Ihtisaslasma Koordinatörü Doç. Dr. Ugur Hasirci da ihtisaslasma, çevre ve saglik alanlarinda Düzce Üniversitesi’nin yaptigi çalismalar ve üniversitenin basarilarini anlatacak.

Fuar tüm ögrenci ve mezunlara; basarili girisimci ve liderler ile bir araya gelme, çok sayida firma ve kamu kurulusundan temsilci ile bulusma, egitim, bilgi ve becerilerine uygun kariyer destegi alma gibi firsatlarin yani sira; is/staj imkani yakalama sansi, mülakat simülasyonu, atölye/örnek olay çalismalari, kariyer söylesileri, kurum tanitimlari, isveren kariyer sohbetleri gibi etkinliklere katilim imkani saglayacak.

Ögrencilerin fuara katilabilmeleri için Düzce Üniversitesi tarafindan her türlü destek saglanacak olup, fuara katilmak isteyen ögrenci ve mezunlarin, https://www.yetenekkapisi.org/ adresinden yetenek kapisina kayit yaptirmalari ve kariyer fuarlari bölümünden Bati Karadeniz Kariyer Fuari’na basvuru yapmalari gerekiyor.
Kaynak: İHA