Sirin Dilan Erdogdu'ya Yönelik Cinsel Istismar Davasi Basladi

Baskent’te zihinsel engelli Sirin Dilan Erdogdu’ya cinsel istismar davasi basladi. Hakim karsisina çikan sanik Muhammet Burak Eroglu, kimseye zorla bir sey yapmadigini iddia etti.

Ankara 37. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuk sanik Muhammet Burak Eroglu hazir bulunurken, magdur Sirin Dilan Erdogdu ise Adli Gözlem Odasi’ndan Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile durusmaya katildi.

Durusmada sanik Eroglu, Sirin’e zorla bir sey yapmadigini, iki medeni insan gibi tanisip görüstüklerini öne sürerek, “Saldiri gibi bir durum söz konusu degil. Hep iyi niyetli oldum. Ona asla zarar vermedim. Engelli oldugunu bilmiyordum. Olayi internetten görünce sok oldum ve korktum. Kendisini evden göndermek istedim ama gitmedi. Suçsuzum” dedi.



"Evlenelim, ben sana bakarim"

Sahsin kendisini evlenme vaadiyle kandirdigini söyleyen magdur Sirin Dilan Erdogdu ise, “Serkan diye birisi beni tehdit ediyordu. Ben de Burak’tan yardim istedim. O da bana ’Gel ben tek yasiyorum, seninle evleniriz. Ben sana bakarim’ diyerek beni kandirdi. Sonradan ögrendigimde kendisi evliymis zaten. Sonradan Burak’la bulustum, beni evine götürdü. Oturduk sohbet ettik, sonra biraz dokundu, çok utandim. Eve geri dönmek istemedim, korktum ailem döver beni diye. Benimle cinsel iliskiye girmek istedi ama ben istemedim. Beni öperken videoya almis, polisler söyledi.

Evi aramaya polisler gelince beni depo gibi bir yere sakladi. Sonra zorla göndermeye çalisti ve bogazimi sikti” dedi.

Sanik ve magdurun ifadelerini dinleyen iddia makami, suçun vasfi geregi sanigin tutuklu yargilanmasini talep etti. Adli kontrol hükümlerinin yeterli olduguna kanaat getiren mahkeme, bu talebi reddetti. Istanbul Adli Tip Kurumu’ndan beden ve ruh sagligi bakimindan magdurun kendisini savunup savunamayacagi konusunda gelecek raporun beklenmesine hükmeden mahkeme, durusmayi 29 Nisan tarihine erteledi.

Ankara’nin Batikent semtinde yasanan olayda zihinsel engelli Sirin Dilan Erdogdu, annesinden habersiz sosyal medyada tanistigi Muhammet Burak Eroglu’yla bulustu. Sirin’i arabayla eve götüren sanik Eroglu, iddiaya göre Sirin’e cinsel istismarda bulundu ve zorla alikoydu. Sirin’den haber alamayan ailesi polise haber verdi ve kayip ilani çikarildi. Kaybolmasindan 16 saat sonra Eryaman’da bir parkta bulunan Sirin, saglik kontrolünün ardindan ailesine teslim edildi. Yüzde 50 engelli raporu bulunan Sirin Dilan Erdogdu’nun Muhammet Burak Eroglu tarafindan alikoyuldugu iddiasiyla dava açildi. Davada sanik Eroglu hakkinda ‘cinsel istismar’ ve ‘kisiyi hürriyetinden alikoymak’ suçlarindan 32 yila kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Kaynak: İHA