Yanginda Sehidin Emanetleri Zarar Görmedi

Osmaniyeli sehit Piyade Uzman Onbasi Ertugrul Köse’nin ailesinin yasadigi evde elektrik kontagindan yangin çikti. Yanginda evde bulunan her sey küle dönerken, sehidin hatiralarinin yasatildigi özel oda zarar görmedi. Sehit ogullarindan kendilerine hatira kalan fotograf ve üniformalarin yangindan etkilenmemesi ise anne ve babanin tek teselli kaynagi oldu.

Yanginda Sehidin Emanetleri Zarar Görmedi
Kuzey Irak’ta Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan yürütülen Pençe-Kaplan Operasyonu’nda teröristlerle çikan çatismada yaralanan ve kaldirildigi Sirnak Devlet Hastanesi’nde 21 Haziran 2020 tarihinde sehit olan Piyade Uzman Onbasi Ertugrul Köse’nin Osmaniye merkez Mevlana Mahallesi’nde yasayan ailesinin evinde iki gün önce elektrik kontagindan yangin çikti. Kisa sürede alevlere teslim olan evde her sey küle dönerken, itfaiye ekiplerinin yaklasik 2 saatlik çalismasi sonunda yangin söndürüldü. Itfaiye ekipleri tarafindan söndürülen evde hasar tespit çalismasi yapildigi sirada dikkat çeken bir detay ortaya çikti. Sehidin annesi Fatma Köse ve babasi Ismail Köse tarafindan ogullarinin emanetlerini korumak için özel olarak yaptirdiklari odayi alevler teget geçti. Sehidin emanetlerinin korundugu odanin hemen yaninda bulunan odalarin çati kismi ve duvarlari yanginda tamamen zarar görürken, sehidin fotograflarinin, üniformalarinin ve kisisel esyalarinin bulundugu odada is lekesi dahi olmamasi ailenin tek tesellisi oldu.

“Evin komplesi yandi“

“Sehidimizin odasi ve fotograflari yanmadi” diyen baba Ismail Köse, “Evin komplesi yandi, sehidimizin odasi ve fotograflari yanmadi. Nasil koyduysak öyle duruyor. Ögle namazini kildiktan sonra yatiyordum. Içeriyi duman kaplamis. Baktim ki her tarafi sarmis. Yanginin elektrikten oldugunu tespit ettik. Köyden gelip buraya yerlesmistik. Burada da oglumuz sehit olmustu” ifadelerini kullandi.

“Allah’in huzurunda ne kadar kiymetliymis yavrum”

Sehit oglunun fotografini öperek “Fotografi halen çok güzel duruyor” diye teselli bulan anne Fatma Köse, “Ben hastaneye gitmistim. Esim isten gelmisti, kendisi evdeydi. Çocuklarim diger odadaydi. Küçük çocuklarim, gelinim. Yangin birden çikinca müdahale edememisler. Geldim evimiz yanmis. Esimin de kulagi tam duymayinca dumanlar kendisini iyice bunalttiktan sonra haberi olmus. Allah’a sükürler olsun. Ben geldigimde ilk önce yavrularimi gezdim, daha sonra sehidimin odasini gezdim. Sükürler olsun burasi yanmamis, diger yerlerde her taraf yanmis. Fotografi halen çok güzel duruyor, çok memnun oldum. Allah’in huzurunda ne kadar kiymetliymis yavrum, milletimiz, vatanimiz sag olsun dedim” diye konustu.



Vali Erdinç Yilmaz’dan geçmis olsun ziyareti

Sehit ailesinin evinin yandiginin haberini alan Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz da sehidin annesi ve babasini ziyaret ederek geçmis olsun dileklerinde bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hamit Coskun ve Türkiye Harp Malulü, Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Osmaniye Subesi Baskani Durmus Öksüz ile birlikte yanan evde incelemelerde bulunan Vali Yilmaz, yanginin nasil çiktigi hakkinda bilgi aldi. Incelemelerinin ardindan sehidin annesi Fatma Köse’ye “Ne gerekiyorsa hepsini yapariz, yeter ki caniniza zarar gelmesin” diyerek tesellide bulunan Vali Yilmaz, en kisa zamanda evin yapilmasi talimatlarini verdi.
Kaynak: İHA