Yaban Keçilerinin Yogun Karda Karinlarini Doyurma Mücadelesi

Tunceli’de yaban keçilerinin yogun kar altinda karinlarini doyurma mücadelesi kayit altina alindi. Görüntüler, belgeselleri aratmadi.

Yaban Keçilerinin Yogun Karda Karinlarini Doyurma Mücadelesi
Tunceli’de dagcilik ve doga fotografçiligi yapan Ismail Ates, bu yil en çetin kislardan birini yasayan kentte yaban keçilerinin yogun karda karinlarini doyurma mücadelesini kayit altina aldi. Yaban keçileri, yükseklerde 3 metreyi asan karda karinlarini doyurmak için zaman zaman mese agaçlarina tirmanirken zaman zaman da karda ilerlemeye çalisirken zorlu anlar yasadi. Ates’in çektigi görüntüler belgeselleri aratmadi.

Yogun kar yagisinin sadece insanlari degil yaban hayvanlarini da olumsuz etkiledigini dile getiren Ismail Ates, “Ben de özellikle dag keçilerinin zorlu mücadelelerini kayit altina aldim. Yaban keçilerinin dogaya uyumuna hayran kaldim” dedi.

Yaban keçilerinin zaman zaman avcilarin hedefi oldugunu da belirten Ates, “Onlar en zorlu tabiat sartlarinda dahi hayatta kalma mücadelesi verirken maalesef zaman zaman avcilarin hedefi oluyorlar. Keske tüm insanlar bu güzelliklerin yok olmamasi ve gelecek nesillerin de görmesi için çaba harcasa” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA