Un Fabrikasi Çatisinda Yüzlerce Güvercini Besliyorlar

Yozgat’in Çekerek ilçesinde soguk ve karli havada aç kalan yüzlerce güvercin, bir un fabrikasinin çatisinda yemlenerek karinlarini doyuruyor.

Un Fabrikasi Çatisinda Yüzlerce Güvercini Besliyorlar
Yozgat’ta etkili olan kar yagisi sonrasi arazilerin karla kaplanmasi nedeniyle beslenmekte güçlük çeken yaban güvercinleri, bir un fabrikasinin çatisinda toplanarak karinlarini doyuruyor. Yüzlerce güvercinin aç kalmasini istemeyen fabrika sahibi ve çalisanlari da ayrica kuslarin her gün düzenli olarak beslenmesini yapiyor ve kuslara bugday serpiyor. Öte yandan, birlikte hareket eden yaban güvercinleri, izleyenlere görsel sölen sunuyor.

Her sene kis aylarinda yüzlerce güvercinin yemlenmek için fabrika çatisina geldigini söyleyen un fabrikasi sahibi Yahya Bozdemir, “Her sene kisin güvercinler geliyor bugdaylari yiyor, silolarimiz disarida oldugu için binlerce güvercin geliyor, bu da bizi mutlu ediyor. Disariya biz de bilerek bugdaylari koyuyoruz kuslar soguk kis günlerinde faydalansin diye, ayrica her gün fabrika çalisanlarimizla birlikte güvercinleri besliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA