Bursa'da Otobüs Yoldan Çikti, 36 Yolcu Ölümden Döndü

Bursa’da bir yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çikarak önce yol kenarindaki bariyerleri çarpti, daha sonra yol kenarindaki topraga saplanarak durdu. Kazada otobüste bulunan 36 yolcudan 4’ü hafif yaralandi. Otobüs sürücü ise ekiplere, "40 yillik soförüm ilk kazam" dedi.

Bursa'da Otobüs Yoldan Çikti, 36 Yolcu Ölümden Döndü
Kaza, saat 21.00 siralarinda Istanbul-Izmir-Bursa Otoyolu Gemlik ilçesi Umurbey Viyadügü mevkiinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, Aydin-Kirklareli sefere yapan Ayhan Yilmaz (51) idaresindeki 35 PK 513 plakali sehirlerarasi yolcu otobüsü, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayi sürücüsünün kontrolünden çikarak yol kenarindaki bariyerlere çarparak yoldan çikti. Kontrolden çikan otobüs toprak alana savrularak zor durabildi. Kazada otobüste bulunan 36 yolcudan 4’ü hafif yaralandi. Yoldan geçen diger sürücülerin ihbari üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri, yaralilara yaptiklari ilk müdahalelerinin ardindan yaralilari Orhangazi ve Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldirdi. Hastanelerde tedavi altina alinan yaralilarin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

Kazayi yara almadan atlatan 32 yolcu ise firmanin gönderdigi baska bir otobüse aktarildi. Kaza nedeniyle trafik kontrollü sekilde saglanirken, otobüsün kaldirilmasi sonrasi yol tamamen açildi.

Öte yandan otobüs sürücüsü Yilmaz, ’’40 yillik söförüm ilk kazam’’ demesi dikkatlerden kaçmadi.

Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA