Boynu Çöp Kovasinin Demir Halkasina Sikisan Köpek Kurtarildi

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde, sokak köpeginin boynuna sikisan çöp kovasinin demir halkasi, itfaiye ekiplerince çikarildi. Hayvan barinagina götürülen köpek, veterinerler tarafindan tedavi edildi.

Boynu Çöp Kovasinin Demir Halkasina Sikisan Köpek Kurtarildi
Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde sokak köpeginin boynuna, çöpteki bir yiyecegi yemeye çalistigi sirada 4 adet demir halkasi sikisti. Köpegi fark eden bir vatandas ise durumu Yahsihan Belediyesi’ne bildirdi. Ekipler tarafindan alinan köpek, Itfaiye Müdürlügüne götürüldü. Itfaiye ekipleri, köpegin boynundaki demir halkalari hidrolik makas ile keserek çikartti. Hayvan barinagina götürülen köpek, veterinerler tarafindan tedavi edildi.

Yahsihan Belediyesi’nde Hayvan Bakim Uzmani olarak görev yapan Seda Er, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, 4 tane çöp kutusu kapaginin köpegin boynuna sikistigini belirterek, "4 tane çöp kutusu kapagi. Hani birinci olmus, ikinci olmus, üçüncü olmus, dördüncü olmus. Muhtemelen yemek için devamli kafasini çöp kutusunun içine sokmus. Her seferinde de bir demir kalmis boynunda" dedi.



"Boynundaki metalleri kestiler"

Köpegin insanlardan korktugunu anlatan Er, "Hiçbir sekilde kimseye yaklasamamis. Belediye ekiplerimizde yaklasamadi. Bayagi bir ugrastik bir türlü yakalayamadik. Dün gece saat bir buçuktu. Özge hanim var köpegi yakalamaya çalisan. ’Köpegi hali sahanin içine kapattim. Yardim edebilir misin?’ dedi.

Gece bir buçukta çiktik. Bayagi ugrastik yakalamak için en sonunda anestezi ile aldik ve itfaiyeye geçti. Orada boynundaki metalleri kestiler" diye konustu.



"Kafasini çöp kutusunun içine sokmus"

Yemeklerin çöp kovalarinin yanina konulmasini tavsiye eden Er, “4 tane çöp kutusu kapagi. Hani birinci olmus, ikinci olmus, üçüncü olmus, dördüncü olmus. Muhtemelen yemek için devamli kafasini çöp kutusunun içine sokmus. Her seferinde de bir demir kalmis boynunda. Aslinda insanlar yemekleri çöpün içine degil de kenarina koysa bu hayvanlar da böyle perisan olmayacak. Çok sükür çikarttik boynundakini. Getirdik barinagimiza koyduk yerine. Çok saldirgan, halen de dokunamiyoruz. Burada kisirlastirmasini ve asilarini yapip, yuva bulamaz isek sokaga salacagiz” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA