Uzmani Uyardi, Saldiracak Köpek Nasil Anlasilir

Uzmani uyardi; Bir köpek; dudaklarini, sirt kilini havaya yükseltiyorsa, dislerini gösterip hirliyorsa ve kuyrugunu bacaklarinin arasina aliyorsa ondan korkun.

Uzmani Uyardi, Saldiracak Köpek Nasil Anlasilir
Türkiye’nin çesitli bölgelerinde yasanan köpek saldirilarina gün geçtikçe bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaslar etraflarinda köpek gördüklerinde tedirginlik yasiyor. Sivas’ta Kangal köpegi yetistiriciligi yapan Hüseyin Yildiz saldirgan köpeklerin nasil anlasilabilecegini ve neler yapilmasi gerektigini anlatti.

Uzman Kangal yetistirici ve egitmeni Hüseyin Yildiz, Kangal irki köpeklerin saldirma egilimleri olmadigini hatirlatarak, “Psikolojik olarak agresif egilimleri olan köpekler zaten Kangaldan çok farklidir. Yakininda bu tür köpeklerin bu egilimlerini görürlerse, dudaklarini, dislerini, sirt kilini havaya yükseltiyorsa, dislerini gösterip hirlamaya basliyorsa ve kuyruklarini bacaklarinin arasina koyuyorlarsa mutlaka yakininizda siginabileceginiz güvenli bir yere girin. Onlarla acil baglantinizi kesin, yani önlem alin. Çünkü hayvanlar insanoglunun tuzakladigi her önleme mutlak bir çözüm bulur. Eger siz bunu bilmiyorsaniz, hayvan bu çözümü zaten almistir. Size gardini alarak gelmistir. Bunu böyle bilin ve buna göre hareket edin" dedi.

Kaynak: İHA