Sinav Kaygisi Ve Motivasyon Sorunu Yasayanlara Önemli Tüyolar

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafindan Diyarbakir’da düzenlenen ’’Sinav Kaygisi ve Motivasyon’’ konulu seminerde konusan Dr. Ögretim Üyesi Klinik Psikolog Mehmet Dinç, sinav kaygisi ve motivasyon sorunu yasayanlar için önemli tüyolar verdi.

Sinav Kaygisi Ve Motivasyon Sorunu Yasayanlara Önemli Tüyolar
Diyarbakir Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Danismani Dr. Songül Kalyoncu, Il Milli Egitim Müdürü Murat Küçükali ile ögrenciler, veliler ve rehber ögretmenler katildi.

HKÜ Dr. Ögretim Üyesi Klinik Psikolog Mehmet Dinç’in konusmaci olarak katildigi seminerde ögrenciler için; "Sinav Kaygisi ve Motivasyonu”, Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Ögretmenleri için ise “Çocuklarla Narrative Terapi” konulari islendi.

’’Mücadeleyi birakmayin’’

Ilk bölümde ögrencilerin yogun katilim gösterdigi etkinlikte sinav motivasyonu ile ilgili önemli açiklamalar yapan Mehmet Dinç, seminerin ikinci bölümünde ise Diyarbakir’da görev yapan Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Ögretmenlerine hitap etti. Ögrencilere seslenen Mehmet Dinç; “Arkadaslar her konuda son dakikaya kadar mücadele etmeyi birakmayin. Önümüzdeki süreçte yapilacak olan sinavda son dakikaya kadar elinizden geleni yaparak mücadeleyi sürdürün. Olmayacak, yapamayacagim, basaramayacagim, benden bir sey olmaz, kabiliyetsizim derseniz kaderiniz olur. Yapacagim basaracagim derseniz de kaderiniz olur. Zamani verimli kullanmak çok önemli. Zaman kadar önemli olan bir diger kavram ise; bir seyi gerçekten istemektir. Eger siz tüm bahanelerden arinarak sinaviniza adapte olur ve bu sinavi gerçekten kazanmayi isterseniz basaran sizler olacaksiniz. Evet sinav çok önemli ama kesinlikle dünyanin sonu degil. Eger sinaviniz iyi geçmese bile, bu size asla hedefe ulasmada engel olusturmasin. Hedefe ulasana kadar çabalayin, olumsuz düsüncelerden, olumsuz kisilerden uzak durun ve basariya odaklanin. Koronavirüs bize çok önemli seyler katti. Mesela virüslü ise insanlardan uzak durmamiz gerektigini. Bu örnekteki gibi sinav sürecinde size zarar verecek, heyecansiz ve tembel olan arkadaslarinizdan uzak durmaniz gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA