Osmaniye Belediyesi'nin YADES Projesi Basladi

Osmaniye Belediyesi’nin Yasli Destek Programi (YADES) kapsamin da baslatilan ‘Hayat Sizinle Güzel’ isimli projesi kapsaminda ziyaret edilen 65 yas ve üstü vatandaslarin belediye imkanlari dogrultusunda ihtiyaçlarinin karsilanmaya basladigi belirtildi.

Osmaniye Belediyesi'nin YADES Projesi Basladi
Osmaniye Belediye tarafindan baslatilan ‘Hayat Sizinle Güzel’ adli projeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Engelli ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürlügü YADES programi kapsaminda 200 bin TL’lik hibe desteginde bulundu. Osmaniye Belediyesi es finansman olarak da 80 bin TL ile projeyi güçlendirdi. Ocak ayinin ortalarinda imzalan sözlesmeler ile hayata geçirilen proje kapsaminda 65 yas üstü vatandaslar evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçlari kayit altina alinmaya basladi.

Acil destek olunmasi gereken yaslilar ise proje kapsaminda ve belediye imkanlari ile ihtiyaçlarinin giderildigi belirtildi. Proje kapsaminda hizmete ihtiyaç duyan 65 yas üstü yaslilarin korunmasi ve desteklenmesi ile biyo-psiko sosyal bakima ihtiyaci olanlarin yasadiklari mekanlarda gerekli olan bakimlarinin yapilarak, bu yönde desteklenmeleri ve böylece yasamlarinin kolaylastirilmasinin hedeflendigi kaydedildi.

Ayrica, proje kapsaminda evde saglik, psikolojik destek, evde temizlik, gida-hijyen paketi, sicak yemek ve ulasim gibi hizmetlerin kisim kisim verilmeye baslandigi aktarildi.

Belediye Baskani Kadir Kara, “Projemizin ismi gibi hayat büyüklerimiz ile yaslilarimizla daha güzel, onlar basimizin tacidir. YADES kapsaminda bu projeye destek veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani hemserimiz Derya Yanik’a ve il müdürlügümüze çok tesekkür ederim”dedi.

Kaynak: İHA