KDV Indiriminden Önce Yumurtaya Zam Yapan Isletmelere Karsi Müfettisler Görevlendirildi

KDV oraninin yüzde 8’den yüzde 1’e düsmesinin öncesinde yumurta fiyatlarina zam yaptigi iddia edilen üretici, tedarikçi ve perakende isletmelere yönelik Ticaret Bakanligi Müfettisleri görevlendirildi.

Ticaret Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Deger Vergisi Oranlarinin Tespitine Iliskin Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar ile toptan-perakende ayrimi kaldirilarak tüm gida teslimlerinde KDV oraninin yüzde 8’den yüzde 1’e indirildigi hatirlatildi.

Açiklamada, söz konusu KDV indiriminin hemen öncesinde bazi firmalarca yumurta satis fiyatlarinda artisa gidilerek KDV indiriminden dogan etkinin ortadan kaldirilmak maksadiyla kötü niyetli eylemlerde bulunulduguna iliskin sikayetlerin kamuoyuna yansidigi kaydedildi.

Açiklamada, bu kapsamda söz konusu iddianin üretici, tedarikçi ve perakende isletmeler nezdinde incelenmesi ve kötü niyetli uygulamalarin tespit edilerek cezalandirilmasi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amaciyla Bakanlik Müfettislerinin görevlendirildigi bilgisi verildi.

Kaynak: İHA