Elazig'da Kanserde Erken Teshisin Önemine Dikkat Çekildi

Elazig’da özel bir hastanede, Kanser Farkindalik Olusturma Ayi öncesinde düzenlenen etkinlikte hastalara ücretsiz tarama tetkikleri yapildi.

Elazig'da Kanserde Erken Teshisin Önemine Dikkat Çekildi
Kanser Farkindalik Olusturma Ayi olarak bilinen mart ayi öncesinde Medical Park Elazig Hastanesi ve Türk Kizilay’i Elazig Subesi is birligiyle kanserde erken teshisin önemine vurgu yapmak için etkinlik düzenlendi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsaminda yapilan etkinlikte kadin hastalara ücretsiz tarama yapildi.

Kanserde erken teshisin çok önemli oldugunun altini çizen Medical Park Elazig Hastanesi Genel Müdür Yardimcisi Ferhat Talay, dünyada ve Türkiye’de kansere yakalanan kisi sayisinin gün geçtikçe arttigini ve tedavi sürecinde erken teshisin önemli oldugunu söyledi.

Kanserin önemine vurgu yapan Medical Park Elazig Hastanesi Genel Müdür Yardimcisi Ferhat Talay, “4 Subat Dünya Kanser Gününü geride biraktik ve mart ayi da Kanser Farkindalik Olusturma Ayi olarak geçmekte. Bizler de Medical Park Elazig Hastanesi olarak Türk Kizilay’i ile is birligi yaparak erken teshisin önemine dikkat çekmek için sosyal sorumluluk projesi gerçeklestiriyoruz. Projemiz kapsaminda imkani kisitli olan kadin hastalarimiz ile ücretsiz olarak tarama tetkiklerini gerçeklestirdik. Maalesef dünyada ve ülkemizde kansere yakalanan kisi sayisi gün geçtikçe artmakta ve tedavi sürecinde erken teshisin önemi bir kez daha ortaya çikmaktadir. Erken teshisin önemine vurgu yapiyor herkesi, hiçbir belirti ve sikâyeti olmasa bile tarama yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Türk Kizilay Elazig Sube Yöneticisi Gökhan Günes ise “Mart ayi Kanser Farkindalik Olusturma ayi. Bu farkindalik ayi kapsaminda Medical Park Elazig Hastanesi ve Türk Kizilay’i Elazig Subesi ile birlikte yürütmüs oldugumuz sosyal sorumluluk projesi kapsaminda ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza kanser tetkiklerin bu hastanede yapilarak gerekli olursa ön teshislerinin yapilmasini saglamaktir. Sosyal sorumluluk projemiz kapsaminda Medical Park Grubu’yla birlikte kanserin özelikle erken teshisi konusunda bir duyarlilik olusturmak, hem kanserin erken teshis edilmesinde tedavinin daha kolay olmasi hem de erken teshisin gerçekten hayat kurtardigini bizleri birlikte çalismaya tesvik etmistir” diye konustu.

Kaynak: İHA