Çevre Çocuk Meclisi'nde Gündem 'Iklim' Oldu

Tepebasi Belediyesi’nin paydasi oldugu uluslararasi çevre egitim programi ’Çevre Çocuk Meclisi’ 2021-2022 yili ‘iklim’ baslikli ikinci çalistayi gerçeklesti.

Çevre Çocuk Meclisi'nde Gündem 'Iklim' Oldu
Tepebasi Belediyesi’nin paydasi oldugu uluslararasi çevre egitim programi Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye Çevre Egitim Vakfi’nin ulusal koordinasyonunda, Il Koordinatörlügünü Nadir Erdem’in yürüttügü, Tepebasi Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü’nün de paydasi oldugu Uluslararasi Çevre Egitim Programi Eko-Okullar “Çevre Çocuk Meclisi” 2021-2022 egitim-ögretim yili 12. Dönem ikinci Çalistayinda iklim konusu islendi.

Çevre Çocuk Meclisi Çalistayina, anaokullari, ilkokullar ve ortaokullardan çok sayida ögrenci, koordinatör ögretmenler, Il Koordinatörü Nadir Erdem, Tepebasi Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlügü ve Iklim Müdürlügü çalisanlari, Çevre Çocuk Meclis Baskani Özel Çagdas Okullari Ortaokulu ögrencisi Bilge Hayat Dal, baskan yardimcilari; Özel Atayurt Ortaokulundan Ayse Nehir Özkan, Özel Bilnet Ortaokulundan Neslihan Günal’in yönetiminde Tepebasi Belediye Meclis Salonu’nda gerçeklestirildi.

Çevre Çocuk Meclisi Baskani Bilge Hayat Dal, açilis konusmasinda “Tepebasi Belediyesinin ev sahipliginde bugün 12. Dönem ikinci Çalistayimizi gerçeklestiriyoruz. Dünyamizi ve tüm canlilari tehdit eden küresel isinma ve iklim degisikliginin olumsuz etkilerini her geçen yil daha yakindan yasiyoruz. Orman yanginlari, kuraklik, sel felaketleri, gida ve içilebilir temiz suya ulasim zorluklarini milyarlarca insan yasiyor. Tabi ki biyolojik çesitlilik ve ekosistemlerde bütün bunlardan olumsuz etkileniyor” dedi.



“Çevreci belediyecilik”

Çalistayda Çevre Koruma Kontrol Müdürlügü tarafindan yapilan “Çevreci Belediyecilik” sunumunda belediyenin Çevre ve Atiksiz Yasam konulari ile ilgili yapmis oldugu çalismalar hakkinda bilgi verildi.

Il Koordinatörü Nadir Erdem’in Eskisehir Eko-Okullarinin katilimiyla ‘Iklim’ ana basligi altinda yapilacak Video Klip Yarismasi hakkinda bilgilendirmenin ardindan, Tepebasi Belediyesi Iklim Müdürlügü, iklim ve enerji tasarrufu, iklim ve su, iklim ve orman, iklim ve biyoçesitlilik konularinda sunum yapti.

Çalistayda Meclis Baskani Bilge Hayat Dal, Dünya Iklim Günü Video Yarismasinda dereceye giren okullarin sunum ve sonuçlarini açiklamasi, yarismaya katilan okullara katilim belgeleri ve dereceye giren okullara ödüllerinin verilmesiyle gerçeklestirilecegini bildirdi.

Çevre Çocuk Meclisi 12. Dönem 3. Çalistayi 15 Mayis 2022 tarihinde gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA