Ahmet Hamdi Tanpinar, Genç Sanatçilara Ilham Verecek

Türk edebiyatinin önemli isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpinar’in vefatinin 60’inci yil dönümünde genç sanatçilar sairin ‘Her Sey Yerli Yerinde’ dizesinden ilham alarak yarisacak.

Ahmet Hamdi Tanpinar, Genç Sanatçilara Ilham Verecek
Kültür ve Turizm Bakanliginca güncel sanati ve genç sanatçilari desteklemek üzere bu yil 8’incisi düzenlenecek olan ‘Genç Sanat: Güncel Sanat Proje Yarismasi’, Ahmet Hamdi Tanpinar’a ithaf edilecek.

Resim, heykel, fotograf, video, yerlestirme (enstalasyon), yeni medya, karisik teknik gibi yenilikçi üretimlerin tesvik edilerek bu eserlerin daha genis kitlelere ulasmasinin hedeflendigi yarismanin kavramsal çerçevesi Tanpinar’in ‘Her Sey Yerli Yerinde’ dizesi olacak.

Tanpinar’in çalismalarina merkez olusturan ‘zaman kavrami’ üzerinden onun estetik anlayisi ile ifade gücünü ortaya koyacak olan yarisma, genç sanatçilarin eserlerine olan tesirini de gözler önüne serecek.

‘Genç Sanat: 8. Güncel Sanat Proje Yarismasi’nda seçici kurul tarafindan belirlenen çalismalara toplam 195 bin lira para ödülü takdim edilecek.

Yarismada; ‘Basari Ödülü’ olarak 5 adet 18 bin lira, ‘Mansiyon Ödülü’ olarak 5 adet 9 bin lira ve ‘Sergileme Ödülü’ olarak da 30 adet 2 bin lira verilecek.

Yarismaya basvurular 1 Agustos-5 Eylül 2022 tarihleri arasinda çevrim içi olarak yapilacak.
Kaynak: İHA