Selçuklu Külliyesi Insaati Hizla Yükseliyor

Aksaray Belediyesi tarafindan yaptirilan Selçuklu Külliyesi insaati hizla yükseliyor.

Selçuklu Külliyesi Insaati Hizla Yükseliyor
Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durdugu projeler arasinda yer alan Selçuklu Külliyesi’nde cami bölümünün zemin kati tamamlanma asamasina geldi. Içerisinde kitap konagi, okuma salonu, kuran kursu ve emekli dinlenme evinin yer aldigi proje tamamlandiginda 2 bin 100 kisi ayni anda ibadet yapabilecek. Köklü tarihimizin her evresinde önemli yeri olan ve kentin sosyal yasantisini yansitan külliye kültürünü günümüze tasimak için Belediye Baskani Evren Dinçer tarafindan sehrin merkezi konumunda hayata geçecek olan Selçuklu Külliyesi’nde çalismalar devam ediyor.

Geçtigimiz eylül ayi içerisinde temelleri atilan, aradan geçen 5 aylik süre zarfinda ciddi manada ilerleme kaydedildigi proje insaatinda cami bölümünün zemin kati tamamlanma asamasina geldi. Selçuklu ve Osmanli Dönemi’nin izlerini tasiyan, günümüzün özgün mimarisiyle Selçuklu Parki içerisinde hayata geçen Selçuklu Külliyesi tamamlandiginda vatandaslarin ibadet alanlarinin yani sira kitapseverlerin yogun ilgi gösterdigi kitap konagi da hizmete sunulmus olacak. Külliyenin sehir yapisindaki önemine vurgu yapan Baskan Dinçer, köklü tarihi geçmisimiz içerisinde önemli yer edinmis olan külliye kültürünün bu projeyle sehre kazandirilacagini belirtti.

Selçuklu Külliyesi’nin sehrin merkezi konumunda yer aldigini kaydeden Baskan Dinçer, “Geçmis tarihimize baktigimizda külliyeler, kentin niteligini ve sosyal yasamlarini yansitiyor. Biz de sehrimizin sosyal yapisi, kültürel zenginligi ve mimarisini dikkate alarak bu projemizi baslattik. Çalismalar planladigimiz sekilde devam ediyor. En kisa sürede bu projemizi tamamlayip vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA