Rektör Sahin Açiklamasi 'Toplumun Faydasina Is Üretmek Üniversitelerin Asli Vazifelerinden'

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, toplumsal fayda saglayacak isler üretmenin üniversitelerin asli vazifelerinden birisi oldugunu söyledi.

Rektör Sahin Açiklamasi 'Toplumun Faydasina Is Üretmek Üniversitelerin Asli Vazifelerinden'
Rektör Sahin, Uygulama ve Arastirma Merkezleri ile Koordinatörlük yöneticilerini istisare toplantisinda agirladi. Burada kisa bir konusma yapan ASÜ Rektörü, üniversitelerin egitim-ögretim, Ar-Ge ve toplumsal fayda eksenli isler üreten kurumlar oldugunu ve bu çalismalarin üniversitelerin asli vazifeleri arasinda yer aldigini belirti. ASÜ’de, egitim-ögretim faaliyetlerinin aksamdan devam ettigini ve bu hususa dair tüm gelismeleri yakindan takip ettiklerini kaydeden Rektör Sahin, “Ar-Ge kapsaminda da gerek iç gerekse dis kaynaklari en iyi biçimde kullanarak, projelere katki sunmaya gayret ediyoruz. Bu noktada, üniversitemizin, sehrimizin ve ülkemizin kalkinmasina ve büyümesine katki sunmak amacindayiz. Bunlarin yani sira üniversitelerin bir diger önemli vazifesi de toplumsal fayda saglamaktir. Biz, bu konuyu ayni zamanda bir vefa borcu olarak da görüyoruz. En nihayetinde bir toplumun içinde, bir sehirde, bir ülkede yasiyoruz ve insanlik ailesinin bir parçasiyiz. Kurumlarin ortaya çikisinda içinde yasadiklari toplumlarin da önemli katkilari vardir ve toplumsal çalismalar bu çerçeveden bakildiginda ayri bir öneme sahiptir. Üniversitede toplumsal çalismalarin önemli bir bölümü uygulama ve arastirma merkezleri eliyle yapiliyor. Düzenledigimiz istisare toplantisiyla bu çalismalari gözden geçirmek ve ileriye dönük olarak neler yapilabilecegini degerlendirmek istedik” dedi.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Engin Deligöz ise, ASÜ’de 18 uygulama ve arastirma merkezi ile koordinatörlüklerin aktif sekilde çalismalarini sürdürdügünü belirtti.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayhan Özçifçi’nin de katildigi programda, açilis konusmalarinin ardindan birim yöneticileri, geçen dönem yapilanlar ve yeni dönemde yapilacaklar hususunda bilgiler aktardi.
Kaynak: İHA