AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, dünyada enerji sektöründe büyük sikintilar yasandigina deginerek, ’’Dünyada, özellikle enerji sektörüne büyük sikintilar var’’ dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, teskilat üyeleri ile birlikte parti il binasinda düzenlenen halk günü programinda vatandaslarla bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi. AK Parti’nin düzenlemis oldugu halk gününde konusan Milletvekili Kahtali, “ Partimizin her hafta Cuma günü yaptigi Halk Günü vesilesiyle bugün bizler görevliyiz. Her hafta bir arkadasimiz burada sizlerle beraber oluyor. Malatyali hemserilerimizin sikintilarini dinliyor, çözüm olabilecek bir sey varsa gücümüzün yettiginde ne varsa bunu yapmak için gayret edecegiz” ifadelerini kullandi. Son dönemlerde pandemi kaynakli yasanan sikintilar için hükumet olarak ellerinden geleni yapacaklarini belirten Kahtali, ’’Suanda biraz pahalilik var. Elektrikte ve dogalgazda vatandaslarimizin bir serzenisleri var. Haklilar bunun için de hükümet olarak elimizden geleni yapacagiz. Son dönemlerde özellikle pandemiden kaynakli yasamis oldugumuz ekonomide duraganliga, sikintiya girdik. Bu süreci de atlatacagiz. Dolar 18 liraya kadar çikti. Ama Cumhurbaskanimizin öngörüsü ve saglam altyapimiz sayesinde dolari belli bir seviyeye getirdik. Cumhurbaskanimiz geçen gün açikladi.
2 Milyon haneye yapmis oldugumuz yardimi 4 milyon haneye çikartacagiz. Insallah bu sikintili süreci hep birlikte atlatmis olacagiz” diye konustu.