Mete Yarar Açiklamasi 'Ukrayna'da Türk SIHA'lari Konusuluyor'

Bagcilar Belediyesi’nin düzenledigi seminere katilan güvenlik uzmani Mete Yarar, Cumhuriyet’in 100. yilina girilirken yerli ve milli savunma sanayiinin geldigi noktayi anlatti. Övgüyle bahsettigi SIHA’lari Türkiye’yi sikistigi her yerde açan maymuncuga benzeten Yarar, “Dünyanin birçok yerinde ve su anda Ukrayna’da konusulanlardan bir tanesi de Türk SIHA’lari” dedi.

Mete Yarar Açiklamasi 'Ukrayna'da Türk SIHA'lari Konusuluyor'


Güvenlik Uzmani Mete Yarar, Bagcilar Belediyesi’nce Sehit Savci Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen “Cumhuriyetin Yüzüncü Yilina Dogru Türkiye” konulu panelde ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Yarar’i dinlemeye gelenler arasinda ev sahibi Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, AK Parti Ilçe Baskani Rüstem Tüysüz, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Kemal Hürcan ile AK Parti Gençlik Kollari Baskani Sinan Erdem Arslan da yer aldi.

Bize durmak yakismaz

1948’de uçak yapan bir teknolojiye sahip olan Türkiye’nin ilerleyen yillarda nasil durduruldugundan yola çikan Yarar, “1960’larin basinda uçak yapan bir ülke konumundan araba yapalim mi yapmayalim mi? noktasina geliyoruz. Bu ülkede vatanini sevmeyen bir grup var. Bunlar ülkenin ilerlememesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bunlar 1960’da geçiyor. Bugünden ne farki var? Daha da kötüyüz. O dönemde televizyon, internet yok sadece radyo var. Türkiye’nin neyi yapip yapamayacagini bilemeyebilirsiniz. Sizi birisi aldatabilir ama bugün her seyi görme imkaniniz var. Bunlari görmüs olmaniza ragmen hala aksini söylüyorsaniz öncekilerin mazereti olur ama bugünkülerin bilmeme mazereti de yok. Yüzüncü yila giderken bizden uçmamizi bekliyorsunuz. Biz uçariz da bizim kanatlarimizi her defasinda yolan bir grup var. Bu yolan grupta yurtdisinda degil, bu memleketin içinde. Emperyalizm denilen kavram yurtdisindan gelip de sizinle kavga etmiyor. Emperyalizmin bu ülkenin içindeki insanlari sizinle kavga ediyor. 100. yila dogru gidiyoruz ama memleketin içinde yerli ve milli olmak için mücadele edenlerle etmeyenler arasindaki kavga daha birinci günle ayni. Biz vatanseverlerin sayisi fazla ancak unutmayalim ki, kalabalik, mücadele etmediginiz, konusmadiginiz sürece bir sayidir. Bize durmak yakismaz. Bu mücadele dogruyla yanlisin mücadelesi. Susmayin susarsaniz kaybedersiniz” dedi.



Çok güzel bir teknolojimiz var

Ülkemizde son 30 yilda bu konuda degisimler oldugunu, yerli ve milli savunmada gelismeler yasandigini söyleyen Yarar, 90’larin ortasinda dünyanin en çok silah ithal eden 3. ülkesi olan Türkiye’nin su anda savunma sanayine yatirim yapmada 15. sirada oldugunu belirtti.

Milli insansiz hava araçlarina vurgu yapan Yarar, “Çok güzel bir teknolojimiz var. Türkiye’yi sikistigi yerde açan bir maymuncuk gibi silaha sahibiz. Dünyanin birçok yerinde ve su anda Ukrayna’da konusulanlardan bir tanesi de Türk SIHA’lari. Dünya onu konusuyor” dedi.

Davetlilerin de sorulariyla katilim gösterdigi programin sonunda Çagirici, Yarar’a çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA