Konyaalti'nda Mahalle Bulusmalari Yeniden Basladi

Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, pandemi nedeni ara verilen ‘Mahalle Bulusmalari’ kapsaminda vatandaslarla tekrar bir araya gelerek, mahallelinin sorunlarini ve taleplerini dinledi.

Konyaalti'nda Mahalle Bulusmalari Yeniden Basladi
Ilçenin sorunlarini yerinde tespit etmek için göreve geldigi ilk aylarda Mahalle Bulusmalari baslatan Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, pandemi nedeniyle ara verilen bulusmalari tekrar baslatti. Bu kapsamda Siteler Mahallesi’nde vatandaslarla bir araya gelerek sorunlari dinleyen Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, “Pandemi nedeni ile halkimizla bir araya gelemiyorduk. Simdi tekrar bir aradayiz. Hem virüsün etkisinin azalmasi hem de insanlarin asi olmasindan dolayi bundan sonra daha sik bir araya gelecegiz” dedi.

Siteler Mahalle Toplantisi’ni baskan yardimcilari ve müdürlerle gerçeklestiren Esen, vatandaslarin taleplerini kendilerinden dinleyerek, sorunlari ivedilikle çözüme kavusturacaklarini ifade etti.



“Refah ve huzurunuz için buradayiz”

Konyaalti’nin her kösesine gerekli tüm hizmetleri götürmek için büyük bir gayret ile çalistiklarini belirten Esen, “Kaldirimin, asfaltin, yolun, parkin partisi olmaz. Dolayisiyla belediye hizmetinin partisi olmaz. Bizim en büyük amacimiz, sizlerin hayatini kolaylastirmak ve bize ilettiginiz talepleri yerine getirmektir” dedi.

Mahallede bulunan taksi duraginin kullanilmak istenmedigini belirten Baskan Esen, duragin bulundugu yere, vatandaslarin talebi üzerine otobüs kart dolum istasyonu kurmasi için Antalya Büyüksehir Belediyesi Ulasim A.S’ye vereceklerini dile getirdi.

“Çocuklarin istegini geri çevirmedi”

Baskan Esen, toplantida vatandaslarin taleplerini dinlerken yanina gelen çocuklarla fotograf çekinerek sohbet etti. Sohbetin ardindan çocuklarin 23 Nisan Parki içerisine futbol sahasi istemesi üzerine Esen, çocuklarin istegini geri çevirmedi ve bununla ilgili çalisma yapacaklarini belirtti.

Vatandaslarin, parkin içinde bulunan kamelyalarin yetersiz geldigini söylemesi üzerinde Esen, “Parktaki kamelyalarin sayisinin artirilmasi için baskan yardimcilarimiz notlarini aldi, hemen en kisa zamanda parkin uygun olan bütün noktalarina kamelyalari yapacagiz. Ben de bunun takibini bizzat yapacagim” dedi.



“Sokak hayvanlari konusu önemli”

Sokak hayvanlari konusunun önemli oldugunu belirten Esen, konunun üzerinde hassasiyetle durulmasi gerektigini ifade etti.

Sokak hayvanlari ile ilgili belediyelerin kisitli yetkilere sahip oldugunu söyleyen Esen, ilçe belediyelerinin sokak hayvanlarinin kisirlastirilmasi ve tedavilerinin yaptiktan sonra yeniden aldigi sokaga birakmasi gerektigine yönelik yasa olduguna dikkat çekti. Esen, “Sokak hayvanlari konusu üzerinde durulmasi gereken bir durumdur. Bunu çözmenin en iyi yolu, belediyelere yetki ve alan tahsis edilmesi lazim. Belediyeler de bu büyük alani hayvanlar için bir yasam merkezi yapmalidir. Böylece hem o hayvanlar güvende olur hem de daha saglikli bir yasam sürdürebilirler. Ayni zamanda hayvanseverler de istedigi zaman gelip o merkezde hayvanlari görebilmeli ve sevmeli” seklinde konustu.

Kaynak: İHA