Isparta'da Erasmus Ögrencileri Off-Road Heyecani Yasadi

Isparta Anadolu Lisesi’nin Erasmus+“Leading Future Minds“ projesi kapsaminda Litvanya, Yunanistan ve Romanya’dan gelen 30 ögretmen ve ögrenci, Isparta Davraz Off-Road Kulübü’nün düzenledigi sürpriz gezide off-road heyecani yasadi.

Isparta'da Erasmus Ögrencileri Off-Road Heyecani Yasadi
Isparta Davraz Off-Road Kulübü, Isparta Anadolu Lisesi’nin yürüttügü Erasmus + projesi kapsaminda Litvanya, Yunanistan ve Romanya’dan Isparta’ya gelen 30 ögretmen ve ögrenciyi ayri ayri 11 off-road araciyla alarak Beldibi ve Kirazlidere mevkiine dogru yola çikti. Asfalt zeminin bitmesiyle baslayan karli ve engebeli arazi yolculugu misafir ögrenci ve ögretmenlere heyecanli dakikalar yasatti. 11 araçla konvoy halinde yapilan gezide keskin dag yollarinin diz boyu karla kapli olmasi ve yoldaki birçok engele ragmen off-road tutkunlari engel tanimadi. Isparta Davraz Off- Road Kulübü Baskani Islam Antalyali, Isparta’nin tanitimi ve böyle bir projenin içinde olduklari için kulüp olarak mutlu olduklarini söyledi.



Litvanyali bir ögrenci ve Yunan bir ögretmen ise etkinlikten oldukça memnun olduklarini dile getirerek, tesekkür etti. Misafir ögrenciler ve ögretmenlerin off-road araçlarindaki keyifli anlari ise güzel görüntüler ortaya çikardi.

"Kulüp olarak gayet mutluyuz’’

Isparta Davraz Off-Road Kulübü Baskani Islam Antalyali, "Isparta’da kulübümüz 3 yildir aktif sekilde faaliyet göstermekte. Bugün Erasmus projesi kapsaminda Litvanya, Yunanistan ve Romanya’dan gelen ögrenci arkadaslarimizla Isparta Andik bölgesi Beldibi mevkiinden Kirazlidere’ye inecegiz. Isparta’nin tanitimi ve böyle bir projenin içinde olmaktan kulüp olarak biz gayet mutluyuz. Kulübümüz bugüne kadar sosyal sorumluluk projelerinde çogu çagriya cevap vermis bir kulüptür. Yaklasik 3 yildir toplamda 10 tane sosyal sorumluluk projesinde bulunduk. Grubumuzda üyemiz Anadolu lisesinde ögretmen Halil Sarikaya hocamiz. Sag olsun onun vesilesiyle Isparta Anadolu Lisesi’yle irtibata geçtik, Erasmus projesiyle Avrupa’dan gelen ögrencilere Isparta’nin kültürel tanitimina ve onlara farkindalik saglayabilmek için seve seve destek verecegimizi belirttik. Bizim isimiz dogada olmak, biz de gereken destegi seve seve verecegimizi belirttik’’ dedi.



"Insanlar Isparta’da bize karsi çok arkadas canlisi’’

Off-road etkinligine katilan 16 yasindaki Litvanyali ögrenci Mariya Zhogal, "Ben Mariya Zhogal, Litvanya’dan geliyorum. 16 yasindayim. Birkaç gün önce Isparta’ya geldik ve burayi gerçekten çok sevdim, çok takdir ediyoruz. Insanlar Isparta’da bize karsi çok arkadas canlisi, çok canayakin ve açiklar. Erasmus programi sayesinde farkli kültür, din ve insanlari tanima sansimiz oluyor. Buranin dogal güzellikleri çok muhtesem. Ilk defa böyle bir programa katiliyorum. Insanlar çok muhtesem, ben de kendimi çok harika hissediyorum. Daglar ve insanlar inanilmaz ve arabalari da çok sevdim’’ ifadelerini kullandi.

"Bu güzel anlar için hepinize tesekkür ediyoruz’’

Yunanistan’dan gelen Stefanos Nalmpantis ise, "Biz Kavala’dan Yunanistan grubu, Erasmus programi olarak güzel sehriniz bu memlekete gelmis bulunuyoruz. Öncelikle bugün yasattiginiz bu güzel anlar için hepinize tesekkür ediyoruz. Her gün yapilan bu güzel etkinlikler ve bugün yasadigimizin ayri bir güzelligi var ve soför arkadaslarimiz da gayet iyi soförler’’ diye konustu.

Off-Road etkinligi sonrasi misafir heyet için Isparta Kirazlidere Belediye Tesisleri’nde verilen yemege Isparta Belediye Baskan Yardimcisi Fahretdin Gözgün, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Il Milli Egitim Müdürü Erhan Baydur, Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in esi Sadiye Basdegirmen, Isparta Davraz Off-Road Kulübü Baskani Islam Antalyali, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Yemek sonrasi misafir heyete Isparta yöresinin simgesi ahsap islemeli figürler, gül ve lavanta ürünleri hediye edildi.
Kaynak: İHA