Ingiltere Ve Irlanda'da Eunice Firtinasi Açiklamasi 1 Ölü, 1 Agir Yarali

Ingiltere ve Irlanda’da etkisini gösteren Eunice firtinasi nedeniyle 1 kisi hayatini kaybetti, 1 kisi ise agir yaralandi. Firtina nedeniyle Ingiltere’de "kirmizi alarm" verilirken tren, otobüs, feribot ve havayolu seferleri iptal edildi.

Ingiltere Ve Irlanda'da Eunice Firtinasi Açiklamasi 1 Ölü, 1 Agir Yarali


Ingiltere ve Irlanda’da saatlik hizi 122 mile ulasarak rekor kiran Eugine firtinasi büyük ölçüde hasara neden oldu. Dün geceden bu yana Irlanda’da etkisini gösteren firtina nedeniyle 1 kisinin hayatini kaybettigi, Ingiltere’de ise 1 kisinin agir yaralandigi belirtildi. Irlanda’da siddetli firtinanin etkisiyle üzerine agaç devrilerek hayatini kaybeden kisinin 60 yasinda bir belediye görevlisi oldugu açiklandi. Ayrica Ingiltere’nin güneybatisindaki Bradford-on Avon’da devrilen bir agaca çarpan 3 kisinin ise hastaneye kaldirildigi bildirildi.



Eunice firtinasi nedeniyle Ingiltere ve Birlesik Kralliga bagli Galler’de su ana kadar 152 binden fazla ev ve isyerinde elektrik kesintisi yasandi. Ülke genelinde ulasimin aksamasina neden olan Eunice firtinasi nedeniyle Ingiltere’nin Cornwall gibi güneybatisindaki bazi bölgelerinde cenaze törenleri iptal edildi. Ayrica bugün gerçeklesmesi beklenen Ingiliz ligindeki bazi futbol maçlari da iptal edildi. Irlanda’da ise 80 bin elektrik kesintisinin meydana geldigi açiklandi.

“Lütfen evinizde kalin”

Londra Belediye Baskani Sadiq Khan sosyal medyadan yaptigi açiklamada Londra’da bulunan vatandaslarin mutlaka evlerinde olmalari gerektigini belirterek, “Bugün itibari ile Londra genelinde kirmizi alarm ilan edildi. Eunice firtinasi hayatimiza ciddi anlamda risk olusturabilir. Lütfen evlerinizde kalin ve acil bir durum olmadigi sürece evlerinizden disari çikmayin” dedi.



Londra itfaiyesi "acil durum" ilan etti

Ingiltere’nin baskenti Londra’daki itfaiye teskilati, Eunice firtinasi nedeniyle "acil durum" ilan etti. Londra Itfaiyesi yaptigi açiklamada, "Eunice firtinasi nedeniyle ve acil servis çagrilarindaki yogunluk nedeniyle acil durum ilan ettik. Itfaiyeciler hala topluluklarimizin ihtiyaçlarini karsiliyor" dedi.



Ingiltere Meteoroloji Müdürlügü tarafindan Eugine firtinasi nedeniyle ülke genelinde "kirmizi alarm" verilirken tren, otobüs, feribot ve havayolu seferleri iptal edildi. Yetkililer firtinanin hayati tehlikeye sebep olma risklerine karsi insanlari uyararak seyahat etmemeleri gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA