Dubai Gulfood 2022 Türkiye Için Basarili Geçti

13-17 Subat 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilen ve Türkiye’den 182 firmanin katildigi Dubai Gulfood 2022 sona erdi. Dubai Gulfood’un durgun geçen iki yilin ardindan bu yil yüksek katilimla geçtigini ifade eden TIM Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Baskani Mahsum Altunkaya “Dubai Gulfood 2022 fuari basariyla son buldu. Ülkemizden katilan firmalarin fuar süresince gördügü yogun ilgi katilimcilarimizi memnun etmistir” dedi.

Dubai Gulfood 2022 Türkiye Için Basarili Geçti
Pandemi nedeniyle son iki yildir katilimin az oldugu uluslararasi fuarlarin 2022 itibariyla eski günlerine dönmesi ve gerek katilimci gerekse ziyaretçi sayisinin artmasi dikkat çekiyor. Dünya gida fuarlarinin amiral gemisi niteligini tasiyan ve sektörün en büyük fuari olma özelligiyle Ortadogu basta olmak üzere Afrika, Avrupa ve ABD’li üretici ve alicilari bulusturan Dubai Gulfood 2022 sona erdi. Türkiye’den 182 markanin katildigi fuarin ilk günden itibaren adeta ziyaretçi akinina ugradigini ifade eden TIM Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Baskani Mahsum Altunkaya “Dubai Gulfood 2022 bütün katilimcilar için oldugu gibi ülkemizden katilan firmalarimiz için de yeni bir baslangiç oldu. Son iki yildir pandemi nedeniyle ziyaretçi ve katilimci sayisinda düsüs gözlemlenen Dubai Gulfood Fuari, bu yil adeta ziyaretçi akinina ugradi. Afrikali, Ortadogulu ve Avrupali ziyaretçilerin yani sira dünyanin bir çok bölgesinden ziyaretçilerin katildigi fuarda ülkemiz firma temsilcileriyle yaptigimiz görüsmelerde de beklenenin üzerinde bir ziyaretçi akimi oldugu ifade edildi. Elbette bu 2022 için yeni bir baslangiç. E ticaret ve E Ihracatin gelistigi son iki yilda geleneksel fuarciligin da yeniden hayat bulmasi önemli bir gelisme. Bizler elbette üyelerimizle birlikte üretimi arttirmak, ihracatimizi arttirmak ve özellikle yüksek katma degerli ürünlerimizi gelistirerek uluslararasi pazarlardan daha fazla pay almak istiyoruz. 2022 yiliyla ilgili Türkiye hedefimizi 11 milyar dolar olarak belirledik. Önümüzde bundan sonra dünyanin farkli kitalarindaki fuarlari var” dedi.

Güneydogu’yu 27 firma basariyla temsil etti

Dubai Gulfood 2022’ye Güneydogu Anadolu Bölgesinden 27 firmanin katildigini da ifade eden Baskan Altunkaya “Sektörümüzle ilgili ihracat kültürümüz her geçen gün farkli boyutlarla gelisimini sürdürürken yetismis insan is gücünün artmasi da elbette sektörümüzde olumlu dönüsler almamizda büyük bir faktör olarak karsimiza çikiyor. Güneydogu Anadolu Bölgesinden özellikle Gaziantep agirlikli olmak üzere 27 firmamiz Dubai Gulfood 2022’nin adeta en fazla ilgi gören markalari haline geldi. Önümüzdeki süreçte fuarin üretime, istihdama ve ihracatimiza yansimalarini olumlu görecegimize inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA