Doktorlarin Hak Arama Yöntemi, Yüzlerce Vatandasi Magdur Etti

Aydin’da hastanelere sifa bulmaya giden vatandaslar, doktorlarin grevi ile karsilasinca zor duruma düstü. Doktorlarin is birakma eylemi yüzlerce vatandasi magdur etti.

Doktorlarin Hak Arama Yöntemi, Yüzlerce Vatandasi Magdur Etti
Aydin’in en yogun hastanelerinden olan Aydin Devlet Hastanesi’ne sifa bulmak için çok sayida vatandas, doktorlardan aldiklari cevap karsisinda adeta sok oldu. Sifa bulmak için hastaneye giden vatandaslar, doktorlarin grevde oldugunu söylemesi üzerine, doktor kapisindan geri dönmek zorunda kaldi. 2 gündür hastanede doktorlarin is birakmasi ise vatandaslari magdur etti. Sifa bulmak umuduyla hastaneye giden çok sayida vatandas Acil Servis’e yönlendirilirken, Acil Servis önünde yogunluk meydana geldi. Hastanedeki tüm doktorlarin is birakmasi üzerine sadece Acil Servis bölümü hizmet verirken, magdur olan vatandaslarin yani sira yasanan yogunluk dolayisiyla Acil Servis doktor ve çalisanlarinin da is yükü artti. Doktorlarin hastalara bakmamasi sonucu hastane koridorlari da bos kaldi.

Grev nedeninin doktorlarin özlük haklarinin verilmesini, saglikta siddete karsi etkin yasalarin çikarilmasini, güvenceli çalisma, ek göstergelerin 3600’den 7200’e kademeli olarak artirilmasi konusunda oldugu ögrenildi.

Grev nedeni ile hastalarin muayene olamadiklarini ifade eden vatandaslar ise doktorlarin haklarini ararken vatandaslarin haklarini yiyerek magdur ettiklerini belirterek, doktorlara tepki gösterdi. Doktorlarin kendi haklarini ararken Acil Servis’te görev yapan meslektaslarini da magdur ettiklerine dikkat çeken vatandaslar doktorlarin hak arama yöntemine tepki göstererek vatandaslarin magdur edilmemesi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA