Bakan Bozdag Açiklamasi ' 'Yeni Sila'lar Olmasin' Diye Büyük Bir Çabanin Içerisinde Olacagiz'

Adalet Bakani Bekir Bozdag, Giresun’da önceki gün cinayete kurban giden 16 yasindaki Sila Sentürk’ün babasi Besir Sentürk ile telefonda görüserek “Sila olayinin gelismelerinin yakinen takipçisi olacagim. Yeni Sila’lar olmasin diye de büyük bir çabanin içerisinde olacagiz” dedi.

Bakan Bozdag Açiklamasi ' 'Yeni Sila'lar Olmasin' Diye Büyük Bir Çabanin Içerisinde Olacagiz'
AK Parti Giresun Il Baskani Kenan Tatli’nin cep telefonunu arayarak acili babaya taziyelerini ileten Bakan Bekir Bozdag, “Basiniz sag olsun, Rabbim sabirlar versin. Sila sadece sizin yüreginizi yakmadi, emin olun 84 milyon her bir Türk vatandasinin yüregi yandi. Çok üzüldük, Allah sizlere sabir versin. Sila kizimizi cenneti ve cemali ile mükafatlandirsin insallah” dedi.



“Bu konunun yakinen takipçisi olacagim”

Bakan Bekir Bozdag, vahsice islenen cinayetinin ardindan yasanacak gelismeleri yakinen takip edeceklerini belirterek, “Bu konunun her asamasinda yakin takipçisi olacagim, yeni Sila’lar olmasin diye de büyük bir çabanin içerisinde olacagiz. Sila kizimizin belki hatirasini bu tür ‘canavarca hisle, vahsice’ cinayet isleyenler ile ve bu tür cinayete bulasanlar ile devletimiz hukuk içinde adil bir mücadele vererek onun hatirasina belki bir saygiyi böyle gösterebiliriz. Bunlarin üzerine hükümet olarak da gidecegiz, yargi zaten konuyu takip ediyor. Biz de bu tür olaylar bir daha Türkiye’de yasanmasin diye, yeni Sila olaylari olmasin diye titizlikle takip edecegiz” seklinde konustu.

Bu vahsi ve canavarca cinayet isleyip hayallerini söndüren bu insanliktan nasip almamis kisi, elbette adaletin önünde hesabini yargiya verecektir. Allah’im sabrilar versin. Ben de bizzat kendim bu isi takip edecegim” diye konustu.

Baba Bekir Sentürk ise Bakan Bekir Bozdag’a ilgisinden dolayi tesekkür etti.

Öte yandan AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Kadir Aydin da acili babaya taziyede bulunarak üzüntülerini paylastilar.
Kaynak: İHA