Jandarmanin Gece Görüs Sistemi Demir Hirsizlarini Suçüstü Yakaladi

Trabzon’un Sürmene ilçesinde bir insaattan hirsizlik yaparlarken gece görüs sistemleri ile devriye görevi yapan jandarma ekiplerine yakalanan 3 kisi hakkinda islem baslatildi.

Alinan bilgiye göre, Son zamanlarda il genelinde insaattan hirsizlik olaylarinda artis dikkat çekerken olaylarin önlenmesine yönelik olarak Trabzon Il Jandarma Komutanligi ekipleri harekete geçerek sorumluluk sahasinda gece saatlerince sivil ve resmi devriye sayilari arttirdi. Bu kapsamda ekipler, gece görüs sistemleri ve foto kapanlardan yararlanarak insaat alanlarini kontrol altina almaya çalisirken, son olarak Sürmene ilçesine bagli Ortaköy mahallesinde gece görüs sistemleri ile donatilmis önleyici kolluk devriyesi icra edildigi sirada bir insaat santiyesi yakininda 3 sahsin bir araca malzeme yükledikleri gece görüs sistemleri ile uzaktan tespit edildi.

Hemen harekete geçen ekipler araca hizla binerek kaçmaya çalisan 3 süpheliyi demirleri kesmede kullandiklari demir makasi ile birlikte yakaladi. Yapilan incelemede aracin kasasinda insaat demirleri kesilerek istifledikleri tespit edilirken, olayla ilgili 3 kisi gözaltina alindi.
Kaynak: İHA