Cinayete Kurban Giden 16 Yasindaki Sila Sentürk Son Yolculuguna Ugurlandi

Giresun’da kendisini daha önce kaçiran genç tarafindan dün aralarinda çikan tartismada biçaklanarak öldürülen 16 yasindaki Sila Sentürk bugün son yolculuguna ugurlandi.

Cinayete Kurban Giden 16 Yasindaki Sila Sentürk Son Yolculuguna Ugurlandi
2 yil önce sosyal medya üzerinden tanistigi Hüseyin Can Gökçek (21) ile aralarinda duygusal bir yakinlik olusan Sila Sentürk, yaklasik 1 yil önce ailesinin bu iliskisini onaylamamasi ve kendisine siddet uygulamasi üzerine evden kaçti. Ailenin sikayeti üzerine Giresun’da emniyet kontrol noktasinda Sila Sentürk ile Hüseyin Can Gökçek polis memurlari tarafindan yakalanirken, olay sonrasi Sila Sentürk hakkinda acil koruma karari alinarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’na bagli bir kurulusa yerlestirildi. Hüseyin Can Gökçek ise ‘Küçük yasta çocugu alikoymak’ suçundan olay sonrasi tutuklanirken, Sila Sentürk ise ailesi ve kendi istegi dogrultusunda ailesinin yanina döndü.

Devam eden istismar davasinda aile Hüseyin Can Gökçek’ten sikayetçi olurken, kiz çocugu ise sikayetinden vazgeçti. Sahsin yüzde 50 oraninda engelli olduguna dair rapor ibraz etmesi ve Sila Sentürk’ün sikayetini geri çekmesi üzerine Hüseyin Can Gökçek mahkeme tarafindan tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Bunun üzerine baba Bekir Sentürk, kizinin yeniden kurum korumasina alinmasini talep etti. Bunun üzerine savcilik karari ile Sila Sentürk hakkinda ikinci kez acil korunma karari alinarak yeniden Bakanliga bagli bir kurulusta korumaya alindi.

Hüseyin Can Gökçek’in kendisini sürekli rahatsiz etmesi üzerine Sila Sentürk yeniden sikayetçi olurken, ailesinin yanina dönmek istedi. Geçtigimiz Aralik ayinda genç kiz ailesinin yanina dönerken, Hüseyin Can Gökçek önceki gün Ankara’dan Giresun’a gelerek genç kizdan sikayetini geri almasini istedi. Dün genç kizla görüsmek üzere Yali mahallesindeki evlerine gelen Gökçek, burada çikan tartismada Sila Sentürk’ü biçaklayarak öldürdü. Olay sonrasi kaçan Hüseyin Can Gökçek, Giresun-Ordu Havalimani yakinlarinda polis ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindi.

Olayda hayatini kaybeden Sila Sentürk için ise bugün Yali Mahallesi Camii’nde ögle namazi sonrasi cenaze namazi kilindi. Genç kizin annesi Asiye ve babasi Bekir Sentürk cenazede güçlükle ayakta dururken, cenaze namazina Giresun Valisi Enver Ünlü, Il Emniyet Müdürü Saruhan Kizilay, genç kizin yakinlari ile mahalle sakinleri katildi.

Kilinan cenaze namazinin ardindan Sentürk ayni mahalledeki aile kabristanliginda topraga verildi.

Kaynak: İHA