Miraç Kandili Ne Zaman? Miraç Kandili’nde Hangi İbadetler Yapılır?

Miraç Kandili birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Miraç Kandili ne zaman sorusu yer aldı. Peki, Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili hangi gün? Miraç Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? İşte detaylar..

Miraç Kandili Ne Zaman? Miraç Kandili’nde Hangi İbadetler Yapılır?
Miraç Kandili Müslümanlar tarafından ilgiyle bekleniyordu. Bu nedenle Miraç kandili ne zaman ve Miraç Kandili hangi gün soruları en sık aratılanlar arasında yerini aldı. Hz. Muhammed’in miraca yükseldiği geceyi anmak amacıyla kutlanan Miraç Kandili’nde ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenler konuyla ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Bu özel günde dua ve dileklerini dile getirmek isteyenler yapabilecekleri ibadetler hakkında araştırmalara başladı. Miraç kandili ne zaman ve Miraç Kandili’nde hangi ibadetler yapılır sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Miraç Kandili Ne Zaman?


Müslümanların heyecanla beklediği günler arasında Miraç Kandili yer alıyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Miraç Kandili ne zaman ve Miraç Kandili hangi gün soruları yer aldı. Bu özel günde çeşitli ibadetler gerçekleştirmek için hazırlıklar başladı. Hz. Muhammed’in miraca yükseldiği geceyi anmak için kutlanan Miraç Kandili İslam aleminde oldukça önem verilen günler arasında yer almaktadır.


Miraç Kandili Ne Zaman? Miraç Kandili’nde Hangi İbadetler Yapılır?

Miraç Kandili Önemi Nedir?


Miraç Kandili önemi birçok kişi tarafından aratılıyor. Bu özel ve kutsal günün anlamını merak edenler arama motorlarına yönelerek Miraç Kandili önemi nedir sorusuna cevap aramaya başladı. Hz. Muhammed’in göğe yükselerek Allah’ı ve diğer alemleri görmesiyle bu gece kutsal olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle Miraç Kandili İslam alemi tarafından oldukça önemsenen günler arasında yer almaktadır.

Miraç Kandili’nde Yapılacak İbadetler Nelerdir?


Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler birçok Müslüman tarafından aratılıyor. Bu kutsal günü boş geçmek istemeyenler yapacakları ibadetler hakkında araştırmalara başladı. Bu nedenle en çok sorulanlar arasında Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler nelerdir sorusu yer alıyor. Recep ayının 27. Gecesinde Miraç Kandili kutlanır. İşte Miraç Kandili’ne yapılması gereken ibadetler;

-Miraç Kandili’nde yatsı namazının ardından 12 rekat namaz kılınır. 2 rekatta bir selam verilmesi önemlidir. Namazdan sonra ise 100 kere ”Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim” okunur. Ardından 100 kere istiğfar, 100 kere de salavat-i şerife okunur.
-Kuranı Kerim okumak ve çeşitli yerlerde Kuran okuma etkinlikleri düzenlemek gerekir.
-Peygamber Efendimize Salat-ü Selam getirilmelidir.
-Kaza ve nafile namazlar kılınarak tamamlanmalıdır.
-Tefekkürde bulunmak bu gecede yapılması gerekli olan ibadetler arasında yer almaktadır. “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” düşünülerek bunun üzerine düşünülmelidir.
-Geçmişte ders çıkarılan konular düşünülmeli yapılanlar gözden geçirilmelidir. Bunun ardından şimdinin ve geleceğin planı yapılarak bir yol oluşturulmalıdır.
-Tövbe ve istiğfar etmek bu günde yapılacak en iyi ibadetlerdendir. Ayrıca bu güzel gecede dilek ve istekler Allah’a iletilmeli bol bol dua edilmelidir.


Miraç Kandili Ne Zaman? Miraç Kandili’nde Hangi İbadetler Yapılır?

2022 Dini Günler Takvimi


2022 dini günler takvimi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında özel günler yer alıyor. İşte 2022 dini günler takvimi;

3 Şubat PERŞEMBE: REGAİB KANDİLİ
27 Şubat PAZAR: MİRAC KANDİLİ
17 Mart PERŞEMBE: BERAT KANDİLİ
2 Nisan CUMARTESİ: RAMAZAN BAŞLANGICI
27 Nisan ÇARŞAMBA: KADİR GECESİ
1 Mayıs PAZAR: AREFE
2 Mayıs PAZARTESİ: RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)
3 Mayıs SALI: RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)
4 Mayıs ÇARŞAMBA: RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)
8 Temmuz CUMA: AREFE
9 Temmuz CUMARTESİ: KURBAN BAYRAMI (1.Gün)
10 Temmuz PAZAR: KURBAN BAYRAMI (2.Gün)
11 Temmuz PAZARTESİ: KURBAN BAYRAMI (3.Gün)
12 Temmuz SALI: KURBAN BAYRAMI (4.Gün)
30 Temmuz CUMARTESİ: HİCRİ YILBAŞI
8 Ağustos PAZARTESİ AŞURE GÜNÜ
7 Ekim CUMA: MEVLİD KANDİLİ