Bizim Ev Kres Ve Gündüz Bakimevi Hizmet Vermeye Basladi

Akdagmadeni Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan ve hizmet vermeye baslayan Bizim Ev Kres ve Gündüz Bakimevi’nin yeni egitim ögretim dönemi açilisi büyük bir katilimla gerçeklesti.

Bizim Ev Kres Ve Gündüz Bakimevi Hizmet Vermeye Basladi
Açilis öncesi bir konusmasi yapan Akdagmadeni Belediye Baskani Uzm. Dr. Nezih Yalçin “Bugün burada gelecege yön veren yatirimlarimizdan bir tanesi olan ‘Bizim Ev Kres ve Gündüz Bakimevi’ projemizi egitim ögretime açiyoruz. Biliyorsunuz çocuklarimizin kisisel gelisimi, fiziksel gelisimi ve ahlaki gelisimi okul öncesinde tamamlaniyor. Özellikle çok gelismis ülkelerde ebeveynler çocuklarinin erken yasta gelisimi için disiplin programlar uygulayarak çocuklarini hayata hazirliyor. Ilçemizde böylesine degerli bir proje gerçeklestirirken öncelikli hedefimiz okul öncesinde çocuklarimizin gereksiz ve ölü zaman geçirmelerinin önüne geçmek ve kisisel gelisimlerine destek olmaktir. Ayrica çocuklarimizin bireysel becerilerini erken yasta tespit ederek ilkokula basladiklarinda yetenekleri ortaya çikmis bir halde kiymetli ögretmenlerimize teslim etmektir. Teknolojinin özellikle çocuklari esir aldigi bu dönemde yavrularimiz ekran basinda degil yasitlariyla oyunlar oynayarak, toprakla zaman geçirerek, fidan dikerek, bireysel becerilerini gelistirerek hayata hazirlanmasi bizim için en degerli görevdir” dedi.

Yaklasik 120 ögrenci kapasiteli olan kres ve gündüz bakimevinin Akdagmadeni’ne hayirli olmasini dileyen Baskan Yalçin, “Ilçemizin büyük bir eksikligini daha gidermenin mutlulugunu yasarken, bu güzel ve anlamli günde bizleri yalniz birakmayan programimiza tesrif eden kiymetli vatandaslarimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Düzenlenen programa Ilçe Kaymakami Fatih Topuz, Belediye Baskani Uzm. Dr. Nezih Yalçin, Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Abdullah Neseli, kurum daire amirleri ve müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari, Psikolojik Danisman Rabia Diken, ögrenciler ve velileri ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA