Türk Sivil Toplum Kuruluslarindan, Fürth Belediye Baskanina Geçmis Olsun Ziyareti
Almanya’nin Nürnberg ve Fürth kentinde Türk sivil toplum kuruluslari temsilcilerinden olusan bir grup, Almanya’nin Füth kentinde kirmizi isikta geçen 50 yasindaki Türk tir soförünün neden oldugu kazanin ardindan Fürth Belediye Baskani Thomas Jung’a geçmis olsun ziyaretinde bulundu.

Bayraktar: “Türk kültüründe, afet ve kazalardan sonra geçmis olsun ziyareti yapilir“
Fürth Belediye Baskani Thomas Jung’a geçmis olsun ziyaretinde bulunan TGMN Baskani Bülent Bayraktar,“ Bizim kültürümüzde büyük afetler ve kazalardan sonra geçmis olsun ziyaretinde bulunulur. Bu güzel gelenegimizi sürdürmek ve destek olmak için bizler de Fürth Belediye Baskani Thomas Jung‘u ziyaret etmek istedik. Fürth kentinde meydana gelen kazada büyük zarara yol açan TIR, Türkiye’den olmasaydi da yine biz bu ziyareti gerçeklestirirdik. Iyi dost, kötü günde belli olur sözünden yola çikarak kazada zarar görenlere, Fürth Belediye’sinin baslattigi yardim kampanyasina destek vermek istedigimizi açikladik ve gönüllü olarak yardim etmek istedigimi bildirdik“ dedi.
Belediye Baskani Jung:“ Türk toplumunun girisiminden duygulandim“
Fürth Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Thomas Jung,“Nürnberg ve Fürth’deki Türk sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin bu güzel girisimi beni gerçekten çok duygulandirdi. Metropol Bölgesi’nde yasayan Türk toplumunun feci kazaya ilgi göstermesi ve hasar görenlere yardim etmesi takdire sayan bir girisim. Heyetinizi belediyemizde agirlamaktan gurur duydum. Kazada can kaybi ve yarali olmamasi tek tesellimiz oldu. Evi yanan vatandaslarimizi hemen geçici sicak yuvalara yerlestirdik, evi de tadilat ettirecegiz. Yardim kampanyasi ile maddi hasarlarin yani sira, manevi kayiplarin giderilmesini de saglayacagiz. Almanya’nin her yerinden yardimlar gelmeye basladi.
Türk toplumun desteklerine tesekkür ederiz“ dedi.
