AGD'den Müslümanlara Birlik Çagrisi

Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) Van Sube Baskani Ömer Gündüz, Hindistan’da Müslümanlara yönelik yapilan baski ve zulümlere artik sessiz kalinmamasi gerektigini belirterek, Müslümanlari sorumluluklarini yerine getirmeye davet etti.

AGD'den Müslümanlara Birlik Çagrisi
Hindistan’da Müslümanlara karsi yapilan baski ve zulümlere karsi basin açiklamasi yapan AGD Van Sube Baskani Ömer Gündüz; barisin, kardesligin, adaletin yegane kaynaginin Islam oldugunu vurguladi. Insanligin ancak Islam ile huzur bulacagini dile getiren Gündüz, “Müslümanlar kendi degerleri etrafinda toplandigi ve adaleti siar edindigi sürece yasadiklari her yere huzuru ve güveni getirmislerdir. Lakin zalim yönetimler, putperest ve menfaatperest odaklar Islam’i ve Müslümanlari her zaman kendileri için bir tehdit olarak görmüslerdir. Otoritelerinin sarsilmamasi, menfaatlerinin yok olmamasi ve köle düzenlerinin devami için her yolu denemeyi mubah saymislardir” dedi.

Nüfus bakimindan dünyanin en büyük ülkelerinden olan Hindistan’da, Hint Müslümanlarinin çektikleri çileleri, kamuoyuyla paylasmak üzere bir araya geldiklerinin altini çizen Gündüz, "Yillarca Ingiliz sömürgesine maruz kalan Hint cografyasi, Ingilizler çekilse de zulüm zihniyetini devam ettiren, hatta siddetini artiran yönetimler tarafindan idare edilmistir. 1947’de resmi olarak kurulan Hindistan, kuruldugu günden itibaren Müslümanlara azinlik muamelesi yapmis, temel hak ve hürriyetlerden mahrum etmis ve siddet olaylarini desteklemistir. Müslümanlarin ibadetlerine kisitlamalar getirme, camilerimizi tahrip etme, çocuklarimizin Islami egitimlerine engeller koyma, hanim kardeslerimizin tesettürüne el uzatma, mallarini gasp etme, canlarina kastetme, kisaca onlari asimetrik psikolojik terörün tüm yönleri ile kiskaca almislardir. Hindistan’da 200 milyon Müslüman yasamaktadir. Dünyadaki pek çok ülke nüfusunun katbekat üzerinde olan bu sayiya, azinlik muamelesi yapmak, anayasal haklardan mahrum birakmak, haklarini savunmalarina izin vermemek ancak zulmün bir göstergesidir” ifadelerini kullandi.

Islam düsmanligini en çok tesvik edenler arasinda Hindistan’in oldugunu ve Müslümanlari terör destekçisi gibi gösterme hadsizlikleri ayan beyan ortada iken hiçbir sey yokmus gibi durmanin insanliktan çikmak anlamina geldigini belirten Gündüz, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hint zulmü sadece kendi topraklarini degil tüm Asya bölgesini kusatir vaziyete gelmistir. Arakan’da, Kesmir’de yasanan soykirimlarin bas faili Hint yönetimi ve Hint rahipleridir. Fasist gruplari destekleyen, Müslüman kani dökmeleri için tüm ihtiyaçlarini gideren onlardir. Müslümanlarin yasadigi sikintilar ortada iken Islam ülkelerinin tepkisizligini, Müslümanlarin sessizligini anlamak mümkün degildir. Hint rahipleri aleni bir sekilde zulümleri tesvik ederken, Islam alimlerinin adaletin tesisini daha fazla gündemlerine almalidirlar. Putperestlerin, zalimlerin batil davalarina gösterdikleri sadakati, Müslümanlar hak davalarina göstermedikçe dünyada zulümler bitmeyecektir. Kendi degerlerini savunmayanlar, adaleti ayaga kaldirmayanlar, Müslümanlarin izzet ve serefini göz ardi edenler, Islam Birligi için çalismayanlar, Yeni Bir Dünya idealine inanmayanlar elbet ahirette hesap vereceklerdir. Çagrimiz; Islam ülke liderlerinin derhal toplanmalari, ülke yöneticilerimizin bu iste öncü olmalari ve dünyada yasanan zulümlere karsi beraber hareket etmeleridir. Hindistan’da ki Müslümanlarin sikintilarinin giderilmesi, Kesmir ve Arakan’daki kardeslerimizin özgürlüklerine ve insanca yasama hakkina sahip olmalari için tüm gayreti sarf etmeleridir. Anadolu Gençlik Dernegi olarak; Islam Birligi tesis edilmeden ve yeni bir dünya kurulmadan zulümlerin bitmeyecegini bir defa daha ifade ediyor, Islam ülke yöneticilerini ve Müslümanlari sorumluluklarini yerine getirmeye davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA