Yenimahalle'ye 500 Hayvan Kapasiteli Barinak

Yenimahalle Belediyesince Yakacik’ta 19 bin metrekare arazi içerisinde insaat çalismalarina baslanan yeni Açik ve Kapali Hayvan Barinagi, 500 canliya ev sahipligi yapacak.

Yenimahalle'ye 500 Hayvan Kapasiteli Barinak
Yenimahalle Belediyesince Yakacik’ta 19 bin metrekare arazi içerisinde insaat çalismalarina baslanan yeni Açik ve Kapali Hayvan Barinagi, 500 canliya ev sahipligi yapacak. Macunköy’de mevcut bulunan 90 hayvan kapasiteli barinak ise yeni projenin tamamlanmasiyla birlikte kapatilarak yeni yerine tasinacak.

Yeni yilda açilmasi planlaniyor. Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, Yenimahalle Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Kartal, Baskan Yardimcisi Yasar Neslihanoglu ve Erhan Aras ile birlikte yeni barinak çalismalarini yerinde inceleyerek bilgi aldi. 2023 basinda açilmasi planlanan barinakta, ameliyathane ve idari binanin yani sira hayvanlarin enerjilerini bosaltabilecekleri park ve sahiplendirme alani da bulunacak.

“Isletmelerin artan yemeklerini sokakta yasam mücadelesi veren hayvanlarimiza ulastiriyoruz”

Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Yeni barinakta kapasitemizi arttirarak, sokakta yasayan patili dostlarimiza daha fazla yer açiyoruz. Özellikle kis aylarinda can dostlarimiz barinak ve mama sikintisi çekiyor. Biz Macunköy’de bulunan barinagimizda baslattigimiz proje ile ilçemizde restoran, lokanta türü isletmelerin artan yemeklerini sokakta yasam mücadelesi veren hayvanlarimiza ulastiriyoruz” dedi.



“Kapilarimizin önüne mama ve su koyalim”

Ilçe sakinlerinden de kis aylarinda yiyecek bulmakta zorluk çeken sokaktaki kediler ve köpekler için kapilarinin önüne mama ve su birakmasini isteyen Yasar, “Yenimahalleliler sokak hayvanlarina karsi çok duyarlilar. Özellikle kis aylarinda hayvanlar açliktan ve susuzluktan ölüyor. Bunun için sokaktaki canlarimizi unutmayalim kapilarimizin önüne mama ve su koyalim” diye konustu.



“Hizmet birimimizdeki sahipsiz kedi ve köpekler vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda ücretsiz olarak sahiplendirilmektedir”

Barinaklardan hayvan sahiplenmenin önemine de dikkat çeken Baskan Fethi Yasar, “Hizmet birimimizdeki sahipsiz kedi ve köpekler vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda ücretsiz olarak sahiplendirilmektedir. Buradan vatandaslarimiz kendilerine bir can dostu alabilirler. Hayvan satin almaktansa sahipsiz bir hayvana sahip çikmak daha dogru olur” dedi.

Kaynak: İHA