Selçuklu Istihdam Merkezi 4 Bin 500 Kisiye Is Imkani Sagladi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi çatisi altinda hizmet veren Selçuklu Istihdam Merkezi (SIM) is arayanlarla isverenler arasinda köprü olusturuyor. 2015 yilindan bu yana hizmet veren merkez 4 bin 500 kisinin istihdam edilmesini sagladi.

Selçuklu Istihdam Merkezi 4 Bin 500 Kisiye Is Imkani Sagladi
Selçuklu Belediyesi tarafindan 2015 yilinda kurulan ve faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Istihdam Merkezi is arayan vatandaslarla isçi arayan firmalar arasinda köprü olusturmaya devam ediyor. Selçuklu Istihdam Merkezi bugüne kadar 4 bin 500 kisinin istihdam edilmesine katki sagladi. Istihdam Merkezi sistemine ise 20 bin vatandas ve 360 firma kayit oldu. Is arayan vatandaslar Selçuklu istihdam Merkezi’ne bizzat basvuru yapabilecekleri gibi www.selcukluistihdam.com internet adresinden doldurduklari is talep formunu sisteme fotograflari ile birlikte yükleyip kayit yaptirabiliyor.

Süreci istihdam uzmanlari yönetiyor

Is arayan ve Selçuklu Istihdam Merkezi’ne gelerek basvuru yapan vatandaslar için istihdam uzmanlari tarafindan ön görüsme neticesinde bir özgeçmis olusturuluyor. Yapilan görüsme sonrasinda is arayanlarin öncelikleri ve istekleri belirlenerek uygun is tekliflerinin sunulmasi saglaniyor. Süreç içerisinde Selçuklu Istihdam Merkezi sistemine kayit olan ve isçi talebinde buluna firmalar ve is arayan adaylar bulusturuluyor. Yapilan is görüsmesinin takibi istihdam uzmanlari tarafindan yapilirken is görüsme sonucu olumsuz olan adaylarin süreç degerlendirme analizi yapilip, adaya uygun yeni is teklifleri sunuluyor. Selçuklu Istihdam Merkezi görevlileri haftanin belirli bir günü firma ziyaretleri de gerçeklestiriyor. Ziyaretlerde firmalari sisteme dahil eden uzmanlar firmalardan aldiklari ilan talepleri dogrultusunda dogru personelin dogru ise yönlendirilmesini sagliyor. Selçuklu Istihdam Merkezi is arayanlara mesleklerine uygun olarak sertifika ve belge alabilmeleri için kurslara da yönlendiriliyor. Kurslarla iletisimi yine Selçuklu Istihdam Merkezi kurarken buralardan egitim alan vatandaslar sisteme kendileri girerek aldiklari sertifikalari isleyebiliyorlar.

“Insanlarin evine ekmek götürmesine vesile olmak bizi mutlu ediyor”

Selçuklu Istihdam Merkezi’nin dogru isgücünü dogru noktalarda degerlendirmek için çalismalar yaptigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Istihdam Merkezimiz kuruldugu günden bu yana özel sektör ve kamusal alanlarda alternatif is kollari üzerinden yönlendirmeler saglayarak, is hayatina atilacak gençlerimize uzman ekibimizle danismanlik hizmeti vermektedir. Selçuklu Istihdam Merkezi olarak Iskur, özel istihdam bürolari, egitim ve danismanlik firmalari, ilgili vakif ve dernekleri ve isverenlerimizi önemli bir çözüm ortagi olarak görüyoruz. Geride kalan süreçte Istihdam Merkezimiz sistemine kayit ettigi 20 bin aday kaydi yaparak bunlardan 4 bin 500’ünün istihdam edilmesine katki sagladi. Eger bu insanlarin istihdam edilmesine, evlerine ekmek götürebilmelerine katki sagladiysak ne mutlu bize. Su an için sistemimize kayitli 360 sirketimiz var. Insallah bu sayiyi da artirarak firmalara dogru isgücünün ulastirmasi temennisi ile is arayan ve isverenlerimizi Selçuklu Istihdam Merkezimizden istifade etmeye davet ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA