57 Yillik Esine Günde 100 Defa 'Seni Seviyorum' Diyor

Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde 57 yillik evli Isa ve Zekiye Çakir çifti, bir Sevgililer Günü’nü daha beraber geçirecek olmanin mutlulugunu yasiyor. Sevgilerinin birbirlerini ilk gördükleri andan bu yana hiç azalmadigini söyleyen Zekiye Çakir, esinin kendisine günde 100 defa “Seni seviyorum” dedigini söyledi.

57 Yillik Esine Günde 100 Defa 'Seni Seviyorum' Diyor
Kelkit ilçe merkezinde yasayan 5 çocuk sahibi Isa (79) ve Zekiye Çakir (68) çifti, evliliklerinin 57’inci senesini doldururken, sevgilerini de ilk günkü gibi koruyor.

Evlilikleri boyunca Sevgililer Günü’nü hep birlikte geçiren çift, bu yil da bu özel günü birbirleriyle geçirecek olmanin mutlulugunu yasiyor.

Zekiye Çakir’i ilk gördügü anda âsik oldugunu söyleyen Isa Çakir, evlenmeden önce Zekiye Çakir’i görebilmek için agaçlarin üzerine çiktigini, siirler okudugunu ve evlendikten sonra da her sabah uyandiginda yeni nisanlanmis gibi sevgisinin taze kaldigini söyledi.



Zekiye Çakir ise, esinin hasta veya morali bozuk olmadigi zamanlarda kendisine günde 100 defa “seni seviyorum” dedigini ve sürekli güzel sözler söyledigini dile getirdi.

“Sevgim sabahtan kalktigimda sanki yeniden nisanlanmis gibi oluyor”

Zekiye Çakir ile evlenebilmek için çok çile çektigini dile getiren Isa Çakir (79), “Yasim 18 iken esime âsik oldum. Vermediler, çok çile çektim. En sonunda kardesi sebep oldu ve aldim. Almanya’ya götürdüm. Daha sonra tekrar Kelkit’e geri geldim. Yas geldi, ihtiyarlik basladi, kilometreyi doldurdum. Nasil sevmem, ilk gördüm âsik oldum. Genç yaslarimda, bir ceviz agacina çikardim evleri görünürdü, kapinin önüne çiksin da göreyim diye neler çektim. Mektuplar yazdim, siirler okudum. Esimi bana bir süre vermediler, isi yok sigortasi yok bu bakamaz diye. Yasi da benden küçüktü. Eskiden tarlalardan pancar toplardilar, simdiki esim de gitti o zamanlar nisanliyiz bunun fotografini çektim, orada bir kisi görmüs gitmis haber vermis. Annesi de demis ki helali çeksin size ne. Bizim evliligimiz 60 yila dayandi, o gün bugündür elim kalkmamistir esime. Yoksulluk da göstermedim. Allah’im bizi Sevgililer Günü’ne kavustursun, ben esimi çok seviyorum. Hala da sevgim sabahtan kalktigimda sanki yeniden nisanlanmis gibi oluyor. Her sabah namaza kalkar, kalkmadigi zaman bir sey mi oldu diye endiselenir kalkar bakarim. O da bu hizmeti, hürmeti bana yillarca gösterdi. Parami pulumu hep ona emanet ettim, ben hiçbir seye karismam, o cebime 500 TL harçligimi koyar ben kahvehaneye gider çayimi içerim. Hiçbir seyine karismam, onun da yasama hakki var” dedi.



“Iyi zamanlarinda günde 100 kere ‘Seni seviyorum’ der”

Esinin kendisine hiçbir zaman yoksulluk yasatmadigini ve kendisine günde 100 kere “seni seviyorum” dedigini ifade eden Zekiye Çakir ise “Biz evleneli 57 sene oldu, 1965’de evlendik. 5’inci ayin 18’inde evlendik hatirliyorum ben. O gün bugündür bir aradayiz. Beni 13 yasinda nisanladilar. 15 yasinda da evlendik. Cahillik vardi o zaman, kurtulus yok gelmisim. Eskiden yöre var töre var. Ben bu adamla durmuyorum dersem korkardim. Sevdim onu. 6 tane çocugum oldu. 60 yil beraber yasadik neredeyse. Bana yoksulluk ve darlik göstermedi. Kimse igne tel bulamazdi bende çuvalla vardi. Beni istemeden çok siirler yazdi, bizim oradaki cevize çikip okurdu. Simdiki gibi evlendin sonra yüzük attim, durmuyorum olmaz. 5 senelik evliydik Almanya’ya gitti, malcilik yapti. Beni muhtaç etmedi. 1973 yilinda beni yanina aldi 3 çocukla Almanya’ya. O zaman Almanya 3 çocuktan fazla almadigi için bir çocugumuzu burada birakmistim, onu özledim 1 sene geçmeden geri döndüm. 1 sene sonra bu kalkti 18 tonluk bir tren vagonu tuttu Almanya’da ne varsa koltuga varana kadar beni Türkiye’ye getirdi 74’te. Bana güzel sözler söyler. Iyi zamanlarinda günde 100 kere seni seviyorum der. Ufak tefek seyler bizde de oluyor tabi ki. Bütün Türkiye’de, bütün Islam aleminde herkese mutluluk dilerim. Ufak seylerden birbirlerine darilmasinlar, yüzük attim ayrildim gittim demesinler. O zaman o yuva güzellesiyor, dallaniyor budaklaniyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA