Radyo Basaksehir 2'Nci Yasini Kutladi

Yayin hayatina 13 Subat 2020’de ’Mutlulugun Sesi’ sloganiyla baslayan Radyo Basaksehir, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu ve pek çok ünlü radyocunun katildigi programla 2’nci yilini kutladi.

Radyo Basaksehir 2'Nci Yasini Kutladi
Yayin hayatina 13 Subat 2020’de baslayan Radyo Basaksehir, ünlü radyocularin katildigi programla Dünya Radyo Günü’nde 2’nci yasini kutladi. Programin açilis konusmasini yapan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, radyocularin yaninda olduklarini belirterek, "Öyle kiymetli bir mesleginiz var ki, yapilan arastirmalarda en güvenilir iletisim alani seçildiniz” dedi.

Davete katilan ünlü radyocular da duygularini paylasti. Pek çok ünlü isim ise video mesaj yoluyla Radyo Basaksehir’i tebrik ederek 2’nci yasini kutladi. Ardindan büyük bir coskuyla pasta kesildi.

“Bu akademilerde yetisen çocuklarimiz, gençlerimiz var”

Pasta kesiminin ardindan konusan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Evet bugün çok anlamli bir gün. Dünya Radyo Günü. 13 Subat’in bizim için 2’nci bir anlami daha var. Mutlulugun Sesi’nin kurulus tarihinin 2’nci yili için biraz önce pasta kestik. Tabii bunlardan daha önemlisi benim için Radyo Akademi, radyocularla ilgili. Biz radyo mesleginin devam etmesini istedigimiz için, radyo meslegini çok kiymetli gördügümüz için Radyo Akademi’mizi kurduk ve yaklasik 160 tane ögrencimiz sertifikasini aldi. Birçok ögrencimiz farkli radyolarda ise basladi.

Benim için en degerlisi bu Mutlulugun Sesi; Radyo Basaksehir bir yandan devam ederken, radyocu kardeslerimin egitim alarak radyolara ise baslamis olmasi ve radyocu mesleginin ayakta kalmasi. Çünkü bunun okulu yok. Üniversitede bir bölümü yok. Ancak bunu alayli insanlardan, bu isi yapan insanlardan ögrenmek gerekiyor. Benim için çok önemli. Buna benzer birçok akademimiz var. Sadece radyoculukla ilgili degil, sinema, YouTube ya da dublaj gibi bu akademilerde yetisen çocuklarimiz, gençlerimiz var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA