Pekin'in 'Çizgileri' Fotograf Müzesi'nde

Arzu Karamani Pekin’in “Çizgi” isimli fotograf sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotograf Müzesi’nde sanatseverlerin izlenimine sunuldu. Sanatçinin soyut ögeleri içeren siyah-beyaz çalismalarindan olusan sergi 8 Mayis’a kadar ziyarete açik olacak.

Pekin'in 'Çizgileri' Fotograf Müzesi'nde
Arkeolog olmasinin yani sira yazarligi ve fotografçilik yönü de bulunan Arzu Karamani Pekin’in çizgi isimli fotograf sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotograf Müzesi’nde sanatseverlerin izlenimine sunuldu. 20 fotograftan olusan “Çizgi” isimli fotograf sergisi, sanatçinin farkli mekanlara ait, soyut yorumlamaya açik manzara, duvar yazilari ve çesitli sokak görüntülerinden olusuyor. Bir bütünün ayrintilarina saklanmis dik kadrajlardan olusan sergi, sanatçinin farkli bakis açilarinin ürünü olarak sanatseverlerle bulusuyor.

Fotograf severlerin ilgi gösterdigi serginin açilisina, serginin küratörlügünü üstlenen fotograf sanatçisi Engin Özendes ile birlikte sanatçi Arzu Karamani Pekin de katildi.

Açilista konusan Özendes “Onun, gördügünü görünür kilmasi, görüntülerini bir estetik degerde bulusturmasindaki basarisi, fotografi bir anlatim dili olarak kullanmadaki yetenegi bu sergide kendini gösteriyor. Farkli bir enerjiyi, dinginlikle birlikte sunan bu fotograflarin, sizi farkli bir dünyaya götürecegine inaniyorum” dedi.

Sanatseverlere sergiye gösterdikleri ilgi nedeniyle tesekkür eden Sanatçi Arzu Karamani Pekin ise “Biz Istanbullular olarak hissediyoruz ki Nilüfer, sanat dünyasi açisindan çok önemli bir kent. Bu sergide bir seyleri görerek bakmayi ögrenmis olmanin ve gördügünüz seyi kendi zihninizdeki kavramlarla çerçevelemenin görsel söylemleri yer aliyor. Kendi soyutlamalarinin pesinde kosan biri olarak bu kareleri sizlerle paylasmaktan dolayi çok mutluyum” dedi.

Konusmalarin ardindan Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Nejla Aslan, küratör Engin Özendes ve sanatçi Arzu Karamani Pekin’e tesekkür ederek çalismalarinda basarilar diledi. Toplam 20 eserin fotograf severlerle bulustugu “Çizgi” isimli fotograf sergisi, 8 Mayis’a kadar Nilüfer Belediyesi Fotograf Müzesi Sergi Salonu’nda ziyarete açik olacak.
Kaynak: İHA