Ozan Arif Vefatinin Üçüncü Yilinda Anildi

Samsun’da 70 yasinda hayatini kaybeden Ozan Arif Sirin önce mezari basinda, akabinde de Ilkadim Belediyesi’nde düzenlenen anma programi ile yâd edildi.

Ozan Arif Vefatinin Üçüncü Yilinda Anildi
Ülkücülerin sembol isimlerinden “Ozan Arif”, 13 Subat 2019 tarihinde Samsun’da hayatini kaybetmisti. Vefatinin üçüncü yil dönümünde sanatçi için sevenleri tarafindan önce mezari basinda bir anma programi yapildi. Kiranköy Mezarligi’ndaki kabri basinda yapilan anma programi Kur’an-i Kerim tilaveti ve yapilan dualarla basladi.

Anma töreninde konusan kardesi Muharrem Sirin, “Ozan Arif de günümüz ozanlarindandir. Ülkücüdür ama türkülerinin, siirlerinin muhatabi bütün millettir. 12 Eylül darbesinden sonra yurt disina gitmis, yillarca yurduna hasret yasamistir. Burada bulunanlar ve sevenleri olarak, onun siirleriyle yola revan olanlar olarak kalbimizde Ozan Arif’i her zaman yasatacagiz. Kavgasini, siirini gelecek kusaklara aktarmak bizim namus borcumuzdur” dedi.



“Vatan ve dava sevdalisi bir insandi”

Mezarlik programi akabinde Ozan Arif’in vefatinin 3. yil dönümünde, Ilkadim Belediyesi Çok Amaçli Salon’da destanlarini ve eserlerini seslendirildigi anma program düzenlendi.

Anma programina Ozan Arif sevenleri yogun ilgi gösterdi. Program öncesi bir selamlama konusmasi yapan Ozan Arif’in oglu Mehmet Alp Sirin, “Babamin çok istegi, çok arzusu vardi. Hepsi milleti, vatani içindi. Daha iyi daha adil olmasi içindi. Istegi arzusu hayati boyunca bu oldu. Ben de onun eserinden izinden gitmek için var gücümle çalisiyorum. Böyle bir günde bu salonu dolduran, bizleri yalniz birakmayan herkese ve bu salonu bize tahsis eden Ilkadim Belediye Baskanimiz Necattin Demirtas’a sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.



“Bir devrin gür sesiydi”

Ozan Arif’in, Türk halk siiri geleneginin son temsilcilerinden biri oldugunun ifade eden Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Bu niteleme elbette ona layiktir ama bence onu anlatmaya yetmez. Onu sadece ülkünün ve ülkücülügün siirini yazan, türküsünü söyleyen bir ozan olarak degerlendirmek biraz ona haksizlik etmek olur. Ozan Arif, Türk halk siirinin son dönemine damgasini vuran sairlerden biridir. Belli bir zaman geçtikten sonra onun siirleri eminim ki ülkücülük çerçevesinin disinda da degerini bulacaktir. O bir devrin gür sesiydi. Allah ozanimizin ruhunu sad, mekanini cennet eylesin” diye konustu.



Evladindan Baskan Demirtas’a tesekkür plaketi

Konusmalarin ardindan Ozan Arif’in oglu Mehmet Alp Sirin verdigi destek ve katkilarindan ötürü Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas’a plaket takdim etti. 2 saat süren ve Ozan Arif’in unutulmayan eserlerine yer verildigi program hatira fotograf çekimi ile son buldu.

Törene, Ozan Arif’in oglu Mehmet Alp Sirin, IYI Parti Türk Dünyasi ve Dis Türklerden Sorumlu Baskan Yardimcisi Habib Suiçmez, Türk Ocaklari Samsun Sube Baskani Prof. Dr. Serkan Sen, Ozan Arif’in anit mezarini yapan heykeltiras Osman Onuktav ile sairin arkadaslari ve sevenleri katildi.

Kaynak: İHA