Kuyumcular Bekledikleri Satis Grafigine Ulasamadi

BILECIK – Bilecik’te kuyumcular yaptiklari kampanyalara ragmen bekledikleri satis grafigine ulasamadi. Sevgililer Günü öncesinde vatandaslar hediye altin almak yerine 14 ayar pirlanta olmayan swarovski tasli ürünleri tercih ediyor.

Kuyumcular Bekledikleri Satis Grafigine Ulasamadi


Bilecik’te kuyumculuk yapan Ibrahim Rafet Sünetci geçen yil Sevgililer Günü’nün daha iyi geçtigini belirterek altin fiyatlarinda yasanan büyük artisin satislari etkiledigini söyledi.

Sünetci, "Altin fiyatlarinda geçen seneye göre büyük fark olunca bu yil satislar düstü. Tüm esnaf elinden geldigince kampanya ve fiyat indirimi yapiyor. Ne kadar fiyat indirimi yapsak da altin belli bir miktar ve maliyeti var." dedi.



“14 ayar pirlanta olmayan swarovski tasli ürünler aliyorlar”

Bu yil müsterilerin 14 ayar pirlanta olmayan swarovski tasli ürünlere yöneldigini anlatan kuyumcu Sünetci, sunlari söyledi: “Geçen sene pirlanta yüzükleri sattigimiz 2-3 bin TL’ler, bu sene ayni ayarda 14 ayar pirlanta olmayan swarovski tasli ürünlere dönmüs durumda. Bu sebepten dolayi müsterilerimiz bu ürünlere yöneliyor. Hediye için hafif ürünler olarak tabir ettigimiz ve hayalet kolye diye belirtilen ince kolyeler düsünülüyor. Ince yüzükler düsünülüyor.”
Kaynak: İHA