Kahramankazan'da Hasere Avcilari Mesaiye Basladi

Kahramankazan Belediyesi, yaz aylarinda hasere, larva ve kötü koku olusumunun önüne geçmek için kollari sivadi. Belediye ekipleri, sicak havalarda vatandaslarin rahat etmesi ve bulasici hastaliklarin önüne geçilmesi için çay, dere ve su birikintisi ile kanalizasyon ve rögarlar gibi alanlarda ilaçlama çalismalarina basladi.

Kahramankazan'da Hasere Avcilari Mesaiye Basladi
Kahramankazan Belediyesi ekipleri, hasere, larva ve kötü koku ile mücadele çalismalarina basladi.

Çalismalarina devam eden ekipler, bu dogrultuda ilçedeki Ova Çayi’nin kenarlari, su birikintileri, gübrelik alanlar, dereler, kanalizasyon sistemi ve rögarlar basta olmak üzere, sinek larvasi olusumuna müsait tüm alanlarda yogun bir ilaçlama çalismasi yürütüyor. Ilaçlama çalismalarinda insan sagligina zarari bulunmayan ilaçlar kullanilirken, ilaçlama, profesyonel araçlar yardimiyla yapiliyor. Ilaçlama çalismalariyla yaz günlerinde vatandaslarin rahat etmeleri ve sineklerin neden olabilecegi bulasici hastaliklarin önüne geçilmesi amaçlaniyor. Çalismalar kapsaminda ayrica buralardaki balçik yiginlari da kepçeler araciligiyla temizlenecek. Cadde ve sokaklarda gezen mobil ilaçlama araçlari da düzenli olarak ilaçlama çalismalarini yürütüyor.

“Çalismalar araliksiz sürecek”

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, hasere ve kötü kokuyla mücadele çalismalarini baslattiklarini belirterek, çalismalarin araliksiz olarak sürecegini söyledi.

Oguz, “Çalismalarimiz sonucunda vatandaslarimiz yaz mevsimi boyunca sineklerin ve kötü kokunun neden oldugu olumsuzluklari yasamayacak. Böylece bulasici hastaliklarin da önüne geçmis olacagiz. Insallah yazin keyfini hep birlikte çikaracagiz. Bu kapsamda vatandaslarimizin ferah ve huzurlu bir yaz ayi geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyor, tüm hazirliklarimizi yapiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA