Görele'nin Kurtulusunu Islik Dili Ile Kutladilar

Giresun’un Görele ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümü etkinliklerle kutlandi. Islik Dili Kültür ve Turizm Dernegi ise, 104 yil önce verilen mücadeleyi bölgede ‘kusdili’ olarak bilinen ‘islik dili’ ile etkinlige katilanlara anlatti.

Görele'nin Kurtulusunu Islik Dili Ile Kutladilar
Görele ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümü, Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen etkinlikle kutlandi. Etkinlikte Islik Dili Kültür ve Turizm Dernegi üyeleri de islik diliyle hep bir agizdan, “Düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümü kutlu olsun. Zalimin karsisinda, mazlumun yanindayiz. Düsmanlar geldikleri gibi gittiler” dedi.

Islik dili ile yaptiklari gösterinin ardindan bir açiklama yapan Dernek Baskani Seref Baskan, ”Bugün burada Görele’nin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yilini kutlamak için toplandik. 104 yil önce Görele ilçemizi ve bölgemizi isgale kalkisan düsmanlar geldikleri gibi arkalarina bakmadan gittiler. Milletimiz düsmanlara karsi mücadele ederek hem vatanini savundu hem de isgalleri önlediler. Milletimiz bölgemizi isgale kalkisanlari hiçbir zaman unutmadi, bundan sonra da unutmayacak. Islik dili hem Kurtulus Savasi’nda hem de Görele ilçemizin kurtulusunda kullanilmistir. Babaannem ve dedem bölgemizin düsman isgalinde islik dili ile haberleserek düsmanlara karsi siper olmuslar. Atalarimiz islik dili ile düsman geliyor diye birbirlerine haber ederek düsmana karsi siper olmuslar ve düsmanlari yenmislerdir” dedi.

Konusmanin ardindan Dernek Baskani Seref Baskan ve üyeler islik dili ile vatandaslari selamladi.
Kaynak: İHA