Giresun'da 285 Ögrenci Deneyap Uygulama Sinavinda Yeteneklerini Gösterdi

Giresun Valisi Enver Ünlü, robotik kodlama, enerji teknolojileri, elektronik programlama, yapay zekâ, siber güvenlik, havacilik ve uzay gibi 10 farkli alanda egitim verilen "Deneyap uygulama sinavina katilarak ögrencilerin heyecanina ortak oldu.

Giresun'da 285 Ögrenci Deneyap Uygulama Sinavinda Yeteneklerini Gösterdi
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda yürütülen proje kapsaminda ortaokullarda 175, lise kategorisinde ise 110 ögrenci sinav heyecani yasadi. Giresun 19 Eylül Spor Salonunda gerçeklestirilen uygulama sinavina katilan Vali Enver Ünlü, projeleri incelerken yetkililerden bilgi alarak ögrencilere basarilar diledi.

Deneyap Koordinatörü Cahit Ensar Temür, uygulama sinaviyla ilgili bilgi vererek, “Deneyap sinavimizi gerçeklestiriyoruz, ortaokullarda 175 lise kategorisinde ise 110 civarinda gencimiz bu sinava katilmaya hak kazanmistir. Sinav sonunda elde ettikleri basariya göre, Deneyap Atölyelerinde Egitim alma hakki kazanacaklar. Deneyap egitimi 2 yil sürecek bu egitimler nanoteknoloji, elektronik, haberlesme, yazilim gibi mühendislik egitimin en temel egitimi verilecek, Ortaokul ve lise ögrencilerimiz mühendislik egitimini alacagi bir plan planlaniyor. Bu sinavlar sonucunda ortaokul kategorisinde 60 ögrencimiz, lise kategorisinde 40 ögrencimiz egitime baslayacak” dedi.

Kaynak: İHA