Çorum'da Ilki Düzenlenen Kar Festivaline Yogun Ilgi

Çorum’da ilk kez düzenlenen kar festivalinde vatandaslar, kizakli kayak, kar topu savasi, halat çekme yarismalari ile doyasiya eglendi.

Çorum'da Ilki Düzenlenen Kar Festivaline Yogun Ilgi
Çorum Belediyesi’nin ev sahipliginde Çatak Tabiat Parki’nda düzenlenen kar festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsaminda kizakli kayak, kar topu savasi, halat çekme yarismalari ve müzik gösterileri basta olmak üzere çok sayida etkinlik düzenlendi.

Gençler kentte ilk kez gerçeklestirilen kar festivalinin tadini doyasiya çikartti. Köse Dagi’nin sirtlarindaki Çatak Tabiat Parki’nda beyaz örtü ve essiz manzaranin keyfini çikaran ve gönüllerince eglenen gençleri Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin da yalniz birakmadi. Senlige katilan gençlerle sohbet ederek yakindan ilgilenen Baskan Asgin, etkinliklerde gençlere eslik etti. Yogun katilimin oldugu programda katilimcilara sicak çorba, karli pekmez ve sucuk-ekmek ikrami yapildi.

"Kar yagisinin güzelligini doya doya yasasinlar istedik"

Çorum’da son 20 yilin en yogun kar yagisinin yasandigini hatirlatan Belediye Baskani Asgin, “Susuzluktan bunaldigimiz ve özellikle tarimda hububatta sikintiyi yasayacagimizi düsündügümüz bir anda Allah kullarini yalniz birakmadi. Ülke genelinde oldugu gibi Çorum’da da bizleri kar rahmetiyle bulusturdu. 20 yilda madem bu kadar yagis oldu, Çorum’daki gençlerimiz, yavrularimiz kar yagisinin güzelligini doya doya yasasinlar istedik. Sehrimizde bunu yasayacaklari bir imkanimiz, ortamimiz çok fazla bir mekan yok. En yakin mekan ise Çatak Tabiat Parkimizdi. Çatak, gerçekten çok güzel bir tabiat parki. Asirlik ormanimiz ve karin da yogun oldugu bir alan. Bir saatlik bir duyuru yapildi. Su anda 400 gencimiz aileleriyle beraber burada karin güzelliklerini doyasiya yasiyorlar. Bir yandan kizaklarla kayiyorlar, bir yandan kar topu oynuyorlar. Bir taraftan canli müzik esliginde egleniyorlar. Çorum Belediyesi olarak biz de gençlerimizin mutluluguna ortak olduk. Bütün gençlerimize iyi eglenceler diliyorum. Gerçekten mutlu olduk. Gençlerimiz de bizi yalniz birakmadi” dedi.



"Gençlerde, çocuklarda gördügümüz mutluluk bizleri gururlandirdi"

Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Mustafa Gözler, “Karda gençlerimiz çok eglendi. Uzun zamandir kara hasrettik. Kar bereketiyle birlikte etkinligin düzenlenmesi çok güzel oldu. Ilk kez düzenleniyor. Ormanlik alanda, dogal bir alanda da düzenlenmesi güzellik teskil etti. Güzel oldu. Gençlerde, çocuklarda gördügümüz mutluluk bizleri gururlandirdi. Çorum Belediye Baskanimiz Halil Ibrahim Asgin’a ve ekibine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Çatak Tabiat Parki’nda düzenlenen etkinlikte yaban hayvanlari da unutulmadi. Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürü Mustafa Gözler ile gençler dogaya yem birakti. Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü yetkilileri, 1984 yilinda tescil edilen ve karaçam ormanlariyla kapli tabiat parkinda kizil geyik, karaca, yaban tavsani, kurt, tilki gibi yaban hayvanlarinin bulundugunu belirttiler.

Etkinlikte Baskan Asgin’a Belediye Baskan Yardimcilari Ismail Yagbat, Turhan Candan ve Murat Erdem ve Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Mustafa Bayrak eslik etti.
Kaynak: İHA